Sadržaj autorice Blanka Klasić

Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ priopćila je u utorak 11. lipnja 2024. da je u sjeverozapadnoj nigerijskoj saveznoj državi Kaduni otet još jedan svećenik, Gabriel Ukeh.

Primili smo svjedočanstvo mladića inicijala M.R, koji kaže da je u ranim tridesetim godinama i koji je u subotu 1. lipnja po prvi puta prisustvovao javnoj molitvi krunice muškaraca na Trgu Bana Josipa Jelačića i Zagrebu.

Tisuće mladih vjernika uputilo se danas nešto iza 13 sati na na tradicionalno, 16 kilometara dugačko hodočašće iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu. Unatoč izuzetno vrućim temperaturama, vesela i raspjevana povorka krenula je kroz Sesvete prema Dubravi gdje se nakratko zaustavila, te nešto prije 19 sati stigla na Trg bana Jelačića.

Đakoni Antonio Oltran iz Župe sv. Anselma u Ninu, Rudi Juras i Tin Vidov, obojica iz Župe sv. Lovre u Kalima, zaređeni su za svećenike Zadarske nadbiskupije u subotu, 8. lipnja 2024., na spomendan Bezgrešnog Srca Marijina, u katedrali sv. Stošije u Zadru, za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, izvijestio je Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije.

Imenovani požeški biskup Ivo Martinović zaređen je za biskupa tijekom euharistijskoga slavlja u subotu 8. lipnja 2024. godine u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske.

Mjesec svibanj donio je izvanredne primjere Božje moći širom svijeta, od masovnih krštenja u Kaliforniji, Floridi i Teksasu do velikog marša za Isusa u Parizu.

Dragi svi, najavljujemo 6. Antunovski hod mladih, koji će se ove godine održati u subotu 8. lipnja. Započet ćemo svetom misom u 12 sati u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, potom ćemo se uputiti prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu prateći križ s relikvijama sv. Antuna.”

Na konferenciji za medije u utorak 4. lipnja najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 8. lipnja biti održan, po prvi puta, u Opuzenu.

U četvrtak je u Međugorju mnoštvo vjernika sudjelovalo u procesiji Tijelova.

Na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu dogodio se još jedan incident, naime zvijezda Dominikanske Republike glumica i model Massiel Taveras prošetala je njegovim crvenim tepihom noseći haljinu s dugim bijelim plaštem na kojem je bila oslikana ogromna slika Isusova lica.

Poljski nogometni navijači izrazili su nezadovoljstvo odlukom krajnje ljevičarskog gradonačelnika Varšave da ukloni križeve iz varšavske gradske vijećnice u zemlji s dubokim katoličkim korijenima.

Stranica 1 od 463