Sadržaj autora medjugorje

Svete mise u iduću nedjelju u 7, 8, 9:30, 11 i 18 sati. U područnim crkvama, u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

Među poljskim hodočasnicima smrtno stradalima u prometnoj nesreći u subotu 6. kolovoza na autocesti A4 kod Brezničkog Huma su svećenik Grzegorz Radziszewski i redovnica Janina Mateusiak, prenosi Glas Koncila

Objavljeno u Evanđelje | 17.7.2022.

Evanđelje dana, 17.7.2022.

Evanđelje dana s razmatranjem: 17. 07. 2022. Lk 10, 38-42

Početkom mjeseca u kojemu će službeno za promet biti otvoren najduži hrvatski most, objavljena je nova pjesma i video spot pod naslovom "Pelješki most", piše hkm.hr.

Od gardiste do đakona

Ivan Šarić, švicarski Hrvat porijeklom iz Prisoja, jednog od najljepših BiH sela, smještenog na ušću Ričine u Buško jezero, duže od tri godine služio je u papinskoj Švicarskoj gardi, da bi se potom odlučio za svećenički poziv za koji se pripremao u sjemeništu u Švicarskoj. Ovaj naočiti, ali izrazito povučeni mladić odlučio je šarenu gardijsku uniformu, u kojoj je štitio dvojicu papa – Benedikta i Franju, zamijeniti svećeničkom i biti u službi Bogu i vjernicima.

Objavljeno u Evanđelje | 26.6.2022.

Evanđelje dana, 26.6.2022.

Evanđelje dana s razmatranjem: 26. 06. 2022. Lk 9, 51-62

U petak 24. lipnja je svetkovina Presvetog Srca Isusova, ujedno i Uočnica. Svete mise u Župnoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati koju će predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu.

Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.

Iznimno ove godine, zbog svetkovine Presvetog Srca Isusova koja je 24. lipnja, u četvrtak, 23. lipnja, naše biskupije slave svetkovinu ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA.

Svete Mise su samo u Župnoj crkvi u 7:30, 11 i 19 sati

Objavljeno u Molitve | 17.1.2023.

Biblijske Gospine Litanije

Biblijske Gospine litanije jedne su od najposebnijih i najstarijih litanija. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas!

Dragi župljani, pred nama je mirnije razdoblje, s nešto manje obveza nego inače, te vam ponovo svraćamo pozornost na večernji molitveni program. Saberimo se češće moliti krunicu i slaviti svetu misu. Zahvalimo dobrome Gospodinu na svemu što nam je po zagovoru Kraljice mira udijelio.

Zahvaljujemo svima na lijepom prijemu kojeg smo imali proteklih dana prilikom blagoslova vaših obitelji. Ukoliko je još koja obitelj ostala da svećenik nije dolazio, neka se javi u župni ured pa ćemo naknadno blagosloviti.

Stranica 1 od 144