Međugorje, hvala Ti za 40 godina milosti, na svakoj poruci, za sve Nebeske darove! Sada molimo za tvoje ‘Uzašašće’

Međugorje, hvala Ti!

Za 40 godina milosti, nade i ljepote.
Za 40 godina Gospine blizine, na porukama istine i plodovima mira.
Za 40 godina blagoslova, utjehe i sve nebeske darove.
Hvala ti što si naše utočište, luka spasa i most između neba i zemlje.
Odabrano od vječnosti, naše si sada i rađanje budućih nada. Svjetlo koje rastjeruje tamu, zvijezda u noći, sunce naših dana.
Međugorje, hvala Ti!
Na svakom obraćenju, svjedočanstvu i za spas svake duše.
Hvala Ti za Brdo ukazanja, za Križevac, na svim stazama koje prolaze kroz tebe, na svakoj postaji križnog puta, na svakom otajstvu u ovoj oazi mira.

Hvala ti!
Za čudo Uskrsloga Krista, na svakoj kaplji suze što je potekla iz Njegovog boka, što je prala grijehe, lomila okove, oslobađala zarobljene.
Za crkvu sv. Jakova u kojoj su mnogi upoznali Isusa i Njegovu beskrajnu ljubav, što je prihvaćala sve i što je najljepši izvor žive vode ikada potekao u svijet.
Za svaki tvoj centimetar, mjesto i kamen, za svaki dijelić prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za zrak koji ovdje dišemo, za sunce koje te grije, za duh kojim zračiš, za svaki pogled na tebe.

Međugorje, hvala Ti! Što si već 40 godina spas grešnicima, vrata raja, izvor svakog blagoslova. Na svakom svećeniku, svim fratrima i časnim sestrama, na svakoj misi i na svakoj ispovijedi.

Hvala ti kroz ovih 40 godina za svakog hodočasnika, za sve one što su ti došli bez nade a otišli od tebe s vjerom koja premješta brda. Samo nebo ti je granica, milost beskrajna.
Hvala ti što si odraz Raja - Nebeskog Jeruzalema, bez početka i kraja.
Hvala ti što si Ljubav nevoljenima, mir nemirnima, dom odbačenima.
Hvala Ti što si među nas se smjestilo i što si gora naših uslišanih molitava, beskraj mira i vječna ljubav sa nebeskih izvora, što si rijeka koja teče od juga do sjevera i od istoka do zapada.
Međugorje, hvala ti za svaku godinu, minutu i sekundu tvog postojanja.
Od vječnosti satkano u mislima Oca Svemogućega, zamilovano Duhom Svetim,
hvala ti što si Nebo naših dana, što si odabralo ovaj komad škrte zemlje za spas čovječanstva.

Međugorje, hvala ti, za 25.6.1981., datum koji je promijenio smjer povijesti i odredio budućnost milijunima ljudi, za otvoreno nebo nad dolinom naših stradanja i što si izlilo na nas, beskonačno svjetlo i slapove blagoslova.
Hvala ti što se Ona, Nadivnija i Izabrana, Isusova Majka, spustila u naše mrakove i strahove, što je pružila ruku pomirenja i privela nas u Božji zagrljaj, stavila pod svoj plašt ljubavi i sačuvala od Zloga.
Međugorje, hvala ti za ime što ga ponosno kazuješ i predstavljaš, što cijelom zemljom odjekuje, što ga tvojih anđela bezbroj u svijet nose. Hvala, što među tvojim gorama ovaj ranjeni svijet se mijenja, obnavlja i liječi, što na spomen tvoga imena - MEĐUGORJE, bježe sile tame.
Međugorje hvala ti, što nosiš tu čast da na tvojim brdima sja, obasjana rasplesanim suncem, Kraljica mira, naša nada i utjeha.
Hvala ti za svaki Njen silazak, svaku riječ poteklu sa Njenih usana, svaki pogled i treptaj s Njenih beskrajno plavih očiju, svaki pokret ruku, pruženima prema nama.
Hvala na svakom ukazanju kroz ovih 40 godina, na svakom dodiru neba sa vremenitim i prolaznim, na Gospinom glasu zbog kojeg nam srce pjeva u zahvalama, hvala ti na molitvama koje čuvaš u svojim grudima.
Hvala Ti Međugorje, što si prijestolje Kraljice mira, grad na gori, svjetlo na kraju tunela, staza obraćenja, put u raj.
Hvala na 40 godina nade i bezuvjetne ljubavi, na uskrslim srcima, na svjedočanstvu vjere i istine, što si kolijekva novog rađanja, čvrsta stijena, luka spasa i hram pomirenja.

Hvala Ti Međugorje, što si staza posvećenog hoda izabranog Božjeg naroda, poput onog od Egipta do Obećane zemlje koji je trajao 40 godina, hvala ti što si obećana zemlja za mnoge koji traže Boga i ovdje ga nalaze.

Hvala ti Međugorje što si Noina arka čovječanstva, ona koja je 40 dana i 40 noći, po kišama i olujama plovila nemirnim morima i donijela spasenje od potopa, hvala ti što si podsjetnik Božjih obećanja svim živim bićima na zemlji, što nad tobom vječna duga spasenja sja kao znak svima da je Božja riječ neuništiva.

Hvala ti Međugorje što si šapat laganog i blagog lahora za sve koji se hrabro bore s nedaćama života, što si slika progonjenog proroka Ilije, što si poput njega hodalo 40 dana do svete gore Božje oslonjen samo na Boga, hvala ti šti si hrana gladnima, odmor iznemoglima, ohrabrenje i živa riječ budućim prorocima.

Hvala ti Međugorje, što si šator Božji među ljudima, kovčeg saveza, slika proroka Mojsija koji je 40 dana i noći boravio na brdu Sinaj s Gospodinom. Hvala ti što i na tvojim brdima, Brdo ukazanja i Križevac, upoznajemo Božje zakone, što svaki njihov kamen svjedoči bezbrojnim molitvama, kajanjima, suzama i oprostima.

Hvala ti Međugorje! Tvoja korizma je završila, povlačenje u pustinju i isposnički život, hvala ti što si izdržalo sve napade, kušnje i zamke Zloga. Tvoje vrijeme pokore prestaje, tvojih 40 znak je za nova vremena, da ulaziš u Obećanu zemlju, u radost Uskrsa.

Učinio si mnoga znamenja, dao mnoge znakove, ispunilo sva obećanje, hvala ti na ovom vremenu, u kojem pokazuješ da je Gospa najkraći put do Isusa i da je svaka Njena poruka značila korak bliže Njemu. Hvala ti Međugorje, što si 40 godina živi znak i dio svih nas, obećajemo nositi te u srcu, moliti za tebe i sve u njemu, za tvoje službeno priznanje. Molimo za tvoje 'Uzašašće', za tvoju svjetlu budućnost, za nove generacije koje rastu u naručju Majke. Neka nam živi Međugorje!

Hvala ti!

Označeno u