Sadržaj s oznakom: Gospa

"Ja sam Majka, pa iako osjećam bol za svakim koji odluta, lako opraštam i veselim se svakom djetetu koje mi se obrati"

Molitelji iz grupe „Gospa Majka moja“ običavaju moliti ovu Posvetnu molitvu Gospi koju joj je 1997. napisao fra Slavko Barbarić:

Objavljeno u Molitve | 24.11.2022.

Išći Gospu. Bog će dati

Pogledaj, Majko, kako nam bijednim
grijeh u duši živu ranu stvara.
Tek molitva biva ozdravljenje,
duši, tijelu, oko Tvog oltara.

Mjesec studeni u Međugorju je poseban mjesec, jer se duhovna prisutnost pokojnog fra Slavka počinje tako intenzivno osjećati. Svojim 'rođenjem u Nebu' kao da želi reći svima onima koji ovih dana s tugom posjećuju grobove svojih milih i dragih: „Nemojte plakati, vaši najmiliji nisu nestali, oni su ponovno rođeni u vječnoj stvarnosti Ljubavi u kojoj ćemo se svi jednoga dana sresti.“ Zato je ova kolumna svojevrsno podsjećanje na temeljne postavke njegove Gospine škole koju je neumorno svjedočio sve do svoje smrti.

Barbora Němčàkovà, ima 36 godina i dolazi iz grada Kroměřiža u Češkoj. U Međugorju je nakon svog obraćenja živjela godinu i pol dana te uspjela jako dobro naučiti hrvatski jezik. Po zanimanju je project i IT menager, ali je nedavno otvorila i agenciju za hodočašća u Međugorje postavši predsjednicom novoosnovanog Centra Međugorje u Češkoj.

Mnogo puta suretnem ljude koji su mlaki, koji više nemaju vjere, koji ne znaju što znače sakramenti, koji ne znaju što znači sveta Misa.

Objavljeno u Molitve | 10.11.2022.

Budi, Gospo, uvijek moja pomoć

Uzvišena Kraljice, ti vodi uvijek moja dijela. Marijo, tebe, koju je Anđeo nazvao blaženom, svi će narodi, kao što si predvidjela, zvati blaženom.

Draga Gospo, molimo Te, pomaži nam i dalje u svim našim bolima i nevoljama…

Marija se ukazala u Fatimi, u Portugalu,1917.g. Sestri Luciji, Marija je pokazala svoje srce ovijeno trnjem i uputila riječi:

Objavljeno u Duhovni kutak | 5.11.2022.

Domaćica kuće Božje

Velika utjeha i putokaz na našemu vjerničkom putu jest Majka Božja.

U vrijeme Francuske revolucije,kada su se pokvareni Francuski vojnici skitali svim krajevima Francuske.

“Draga djeco! Danas vas želim pozvati da iz dana u dan molite za duše u čistilištu.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.11.2022.

Svetost

U poruci od 25.08.2001., Gospa kaže: « Danas vas sve pozivam da se odlučite na svetost... Nek vam, dječice, uvijek u vašim mislima i u svakoj situaciji bude svetost na prvom mjestu, u poslu i u govoru.»

Svi koji su krštenjem uronjeni u smrt Isusa Krista umrli su grijehu i pozvani na svetost.

1.Po svjedočanstvu vidjelaca, 13. svibnja 1982., prilikom atentata na Papu, Gospa je rekla: "Njegovi su ga neprijatelji pokušali ubiti, ali ja sam ga zaštitila". Gospa šalje preko vidjelaca 26. rujna 1982. svoju poruku Papi: "Neka se smatra ocem svih ljudi, a ne samo kršćana; neka navješćuje neumorno i hrabro poruku Mira i Ljubavi među ljudima."

Stranica 1 od 29