Sadržaj s oznakom: Obitelj

Objavljeno u Zanimljivosti | 29.3.2023.

Stroga mama

Dobro će vam doći da se podsjetite kako je puno puta bolje biti „stroga mama“, nego ona koja sve dopušta. Kad djeca odrastu, više će cjeniti vašu strogost, jer će uvidjeti da ste im pokazali pravi put!

Objavljeno u Molitve | 26.3.2023.

Molitva oslobođenja za obitelj

„Neka sve zlo odstupi s ovog mjesta, odmah sada, u ime Isusa Krista!”

Poslušajte snažnu propovijed don Josipa Mužića sa korizmene duhovne obnove u župi sv. Josipa u Dugom Ratu u kojoj govori o važnosti prenošenja vjere u obitelji.

Velike rasprave o nalazu krvi na Downov sindrom pokazuju svu dilemu prenatalne dijagnostike. S napretkom medicine sve je veći i pritisak na trudnice da svoju nerođenu djecu daju testirati. A što onda? O tomu bi društvo trebalo razgovarati.

Objavljeno u Vjera i život | 19.3.2023.

Katolički seoski pokret

S obzirom da mnogi praktični vjernici, roditelji, bake i djedovi, a i oni mlađi u zadnje vrijeme ozbiljno promišljaju o odlasku na selo, blog nasljeduj Mariju objavio je jedan inspirativan tekst koji je napisao vlč. Vincent McNabb početkom 20 stoljeća s američke stranice katoličkog seoskog pokreta:
Iz Egipta pozvah sina svojega.“ Matej 2:15.

Tebe sveti Josipe, glavaru Slavne Obitelji, neka časte i slave sve naše obitelji.

Objavljeno u Obitelj | 19.3.2023.

Sv. Josip, uzor za očeve

U litaniji svetom Josipu molimo: “Sv. Josipe, glavaru Svete Obitelji, moli za nas.” Iza ovog poziva je skriveno više nego se može na prvi pogled vidjeti.

Gospa traži od nas da vratimo molitvu krunice u svoje obitelji.

Objavljeno u Najave | 17.3.2023.

DUHOVNA OBNOVA ZA OBITELJ

U nedjelju, 19. ožujka 2023., u duhovnom centru "Biskup fra Paškal Buconjić" u Bijelom Polju održat će se duhovna obnova za obitelj koju će voditi s. Zdenka Petrović.

Zaletjela sam se u stranca dok je prolazio, ''O, oprostite mi, molim vas!'' bio je moj odgovor. On je rekao, ''Molim vas, oprostite vi meni; nisam vas vidio.''

Svjedoci smo kako u suvremenom svijetu sve manje mladih dolazi na svetu misu. U National Catholic Registeru Matt Archbold progovorio je o svojoj frustraciji koja je povezana s onim roditeljima koji svojim tinejdžerima odobravaju propustiti odlazak na svetu misu.

Pročitajte tekst o tome kako je biti majka i kućanica koja od jutra do mraka brine o svojoj obitelji. Priču Ryshell Castleberry, na društvenim mrežama podijelio je pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove s posvetom svim ženama koje svoj život posvećuju obitelji. Objavu prenosimo u cijelosti.

U prezimenu, obiteljskom imenu uklesanom u kamenu, sabiru se dakako mnoga prezimena: sva ona koja su obiteljskom povezanošću dijelila život s njima.

Gospodine Isuse, u rane tvoga presvetoga Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji.

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.2.2023.

Postite tijelom i dušom!

Post je usrdna i žarka molitva kojom se čovjek odricanjem, poniznošću priznaje grješnikom.

"Naše su nedjelje svaki tjedan drukčije i uvijek ih rado iščekujemo. Svaki put donesu iznenađenje.

Stranica 1 od 21