Sadržaj s oznakom: Hrvatska

Dana 1. travnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

Dana 1. svibnja slavimo svetog Josipa zaštitnika radnika i posebnog zaštitnika Republike Hrvatske.

U organizaciji Inicijative „40 dana za život“ i Udruge „Hrvatska za Život“ u petak 17. ožujka 2023. u središtu Zagreba održan je križni put za nerođene.

Nakon što je portal narod.hr izvijestio o francuskom animiranom serijalu pod nazivom ‘Drske djevojke’ koji se emitira na HRT-u koji u jednoj epizodi propagira tzv. ‘promjenu spola’, s HRT-a su odgovorili na njhova pitanja. Pravdaju se da je riječ o ‘visoko kvalitetnom sadržaju koji promiče temeljne vrijednosti kao što su sloboda, ravnopravnost, suživot, vjersku i rasnu toleranciju, borbu za ljudska prava’. Kažu da je sadržaj namijenjen općoj populaciji iznad osam godina. No, dobno ograničenje na emitiranoj seriji nisu istaknuli, piše narod.hr.

U povodu svetkovine sv. Josipa, na četvrtu korizmenu nedjelju 19. ožujka, održano je hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu koje je organizirala Župa svetog Stjepana prvomučenika iz Botinca.

Nevjerojatna objava osvanula je jednoj splitskoj Facebook stranici namijenjenoj za traženje stanova u Splitu i okolici.

U subotu 11. ožujka u crkvi Blažene Djevice Marije kraljice apostola u Zaprešiću, u sklopu Pasionske baštine, održan je koncert „Sine Božji budi faljen“. 

General Ante Gotovina darovao je svojoj rodnoj župi Pakoštane 22 vitraja koje je u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima u nedjelju, 12. ožujka, za vrijeme mise koju je predvodio, blagoslovio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Po prvi put službeni status ‘Lijepa naša’ dobila je 29. veljače 1972. godine.

Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu…

U tijeku je online peticija "protiv uznemiravanja građana Kutine sotonističkim festivalom na Veliku subotu". Naime, Grad Kutina javnim novcem planira sufinancirati "Heretic Feast", prvi kutinski extreme metal festival koji na Veliku subotu poziva na "slavljenje smrti" i zaziva "Nesveto trojstvo" te Rogatog monarha.

Ovogodišnji Hod za život održat će se kroz osam subota u svibnju i lipnju u 12 hrvatskih gradova, a među njima su po prvi puta Knin i Metković, najavili su u subotu iz inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku koja se zalaže za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.
Uz Knin i Metković organizira se i u Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Sisku, Osijeku, Splitu, Rijeci, Pločama i Zadru.

Ovaj fenomen koji raste diljem svijeta (30 zemalja) posljednjih godina, u Hrvatskoj je izazvao goleme reakcije što je samo još jedan dokaz da nam molitva za obraćenje, nikad nije bila potrebnija.

Dana 4. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zadru će se održati muška molitva krunice. Započet će u 8.30 na Trgu. sv. Stošije pred zadarskom katedralom a molit će se na sljedeće nakane:

Dana 4. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Danas je započela još jedna molitvena kampanja inicijative 40 dana za život za prestanak pobačaja.

Stranica 1 od 60