Sadržaj s oznakom: Hrvatska

Majke iz udruge Betlehem, koja se brine o trudnicama i samohranim majkama, odgovorile suSeverini. Ona je prije nekoliko dana objavila video u kojem poziva na potpisivanje inicijative kako bi se svim ženama osiguralo tzv. “pravo na pobačaj”. Majke iz udruge Betlehem u svom videu dale su suprotne argumente od Severininih.

Svečanom misom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Novome Zagrebu počelo je u utorak, 21. svibnja, jubilarno 30. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd. Predvode ih vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan i zapovjednik putovanja brigadni general Željko Ljubas.

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom "Mladi vs. Crkva". Gost predavač bio je fra Stjepan Brčina, voditelj Evangelizacijske zajednice Sveti Duh

Održan je deveti po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu. 

Na biogradskoj rivi otkriven je spomenik papi Ivanu Pavlu II. Spomenik od aluminija rad je akademskog kipara Vida Vučka, prenosi hrt.hr.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu će biti održan u subotu 18. svibnja. Okupljanje počinje na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u 10:30. Hodat će se do Zrinjevca.

Baby Lasagna oglasio se nakon što mu je vlada ponudila 50.000 eura. Naime, na sjednici tehničke vlade Andrej Plenković objavio je da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, nakon njegovog nevjerojatnog uspjeha i osvojenog drugog mjesta na ovogodišnjem Eurosongu.

Uoči Hoda za život, obitelj i Hrvatsku koji će biti održan u subotu 18. svibnja 2024. u Zagrebu i Vinkovcima, organizatori su u utorak 14. svibnja održali najavne konferencije za medije.

U subotu, 8. lipnja 2024., u pavlinskoj crkvi Rođenja BDM u Sveticama kod Ozlja održat će se duhovna obnova za obitelji koji mole krunicu u organizaciji bratstva Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina.

Hrvatski predstavnik na Eurosongu Marko Purišić – Baby Lasagna u subotu će nastupiti u finalu. Ovaj mladi glazbenik iz Istre oduševio je Europu svojim nastupom u polufinalnoj večeri kada je njegovu autorsku pjesmu ‘Rim Tim Tagi Dim’ pjevala cijela dvorana u švedskom Malmou. No, Purišić je autor i jedne posve drugačije pjesme.

Mateo Kovačić, sestre Jurković, Fran Peterlin i Stipe Žunić pozivaju vas na ''Progledaj srcem'' u Areni Zagreb

Koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku Lidija Blagojević najavila je za Hrvatski katolički radio da će se u subotu, 11. svibnja 2024., održati peti Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku.

SVI SU POHRLILI PO ULAZNICE ZA “PROGLEDAJ SRCEM”

Župa Gospe Fatimske u Splitu je jedina župa koja slavi ovu svetkovinu želja im je ove godine doprijeti do većeg broja vjernika koji se utječu zagovoru Blažene Djevice Marije - Gospe Fatimske da zajedno molimo Majčin zagovor za naše obitelji i cijeli svijet. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Objavljeno u Hrvatska | 6.5.2024.

Majčin dan Udruge "Betlehem"

U pavlinskoj crkvi Rođenja BDM u Sveticama kod Ozlja u subotu 4. svibnja održana je svečanost Majčina dana u organizaciji apostolata za život - Udruge "Betlehem". 

Muškarci danas javno mole krunicu na trgovima brojnih hrvatskih gradova, što je već postala tradicija svake prve subote u mjesecu.

Stranica 1 od 72