Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Kardinal Joseph Zen proglašen je u petak krivim jer nije registriraro fond koji je pomogao u plaćanju pravnih troškova i liječenja prodemokratskih prosvjednika u Hong Kongu.

Hani je mlada žena u srednjim dvadesetima koja trenutno služi petogodišnju kaznu zbog obraćenja na kršćanstvo. Njezina obitelj živi u Hargeisi, glavnom gradu Republike Somaliland, koja se nalazi unutar Somalije, ali nije međunarodno priznata.

Španjolska zastupnica u Europskom parlamentu ustrajno se borila za ovaj simbol europskih kršćanskih korijena,

Video prikazuje vlč. Ernesta Caro kako slavi misu na dan kada se oprostio od svojih župljana.

Kanadska liječnička komora predložila je legalizaciju eutanazije novorođenčadi za koju se smatra da će imati kratak životni vijek.

Bijeli otac Hans-Joachim Lohre, porijeklom iz Njemačke koji u Maliju djeluje više od 30 godina, od 20. studenoga vodi se kao nestao, potvrdili su iz Generalne kurije Misionara Afrike u Rimu, prenosi Nedjelja.

Neidentificirani banditi izvršili su raciju u četiri sela u sjeverozapadnoj Nigeriji u nedjelju, 20. studenoga. Prema lokalnim izvorima u napadu je oteto oko 120 ljudi, uključujući žene i djecu.

Starijem svećeniku na čelu 17 malih župa na istoku Francuske, njegovi dijecezanski poglavari su na četiri tjedna zabranili javno govoriti jer je izjavio da je svjetski broj žrtava pobačaja daleko veći od onog u Prvom svjetskom ratu.

Teroristi "Savezničkih demokratskih snaga" (ADF) ubili su tri osobe, uključujući jednomjesečnu bebu, rano ujutro 9. studenoga u Kabashi u Demokratskoj Republici Kongo, javlja nedjelja.ba.

Radikalni hinduistički nacionalisti napali su 20. studenoga devet kršćana u jednom selu koje pripada državi Chhattisgarha.

Prema posljednjem izvješću zaklade papinskog prava Pomoć Crkvi u nevolji (ACN), objavljen povodom godišnjeg „Crvenog tjedna”, u protekle dvije godine ugnjetavanje ili progon kršćana povećao se u 75 posto ispitanih zemalja, prenosi Vatican News.

Pjesmu je napisala djevojka u posljednjoj fazi bolesti, u New York bolnici.

Ujedinjeni narodi (UN) razmatraju usvajanje rezolucije koja bi napad na homoseksualni nažin života smatrao zločinom protiv čovječnosti.

18. studeni je usitinu bolan događaj za naš narod, no postoji još jedan mračan događaj kojem prijeti zaborav, a vezan je uz isti datum: 18. studenoga obilježava se godišnjica prve legalizacije pobačaja u povijesti.

Godišnje okupljanje mladih i misa za život u glavnome gradu SAD-u, Washingtonu, D.C., otkazani su za 2023.

Sergio Ariel Ozán prešao je više od 300 kilometara kako bi posjetio katedralu i svetište Gospe od Doline.

Stranica 1 od 109