Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Slika srca postavljena u Spitalskircheu u austrijskom gradu Innsbrucku bit će uklonjena prije nego što je planirano, i to zbog verbalnih napada i prosvjeda koji su uslijedili nakon što je instalacija postavljena.

Hrvatska katolička župa iz Münchena, predvođena svojim župnikom fra Petrom Klapežom, u subotu je molila 69. Krunica Hrvata svega svijeta.

Lokalna televizijska postaja iz Connecticuta izvještava da Hartfordska nadbiskupija istražuje moguće euharistijsko čudo koje se moglo dogoditi tijekom misnog slavlja u katoličkoj crkvi sv. Tome u Thomastonu.

Švicarska javna radiotelevizija SRF zabranila je voditeljici Wasilili Goutziomitros nošenje lančića s raspelom za vrijeme emisije, objavio je švicarski internetski portal nau.ch, a prenio njemački portal katholisch.de, piše HKM.

Najmanje 301 katolička crkva napadnuta je i vandalizirana u SAD-u od proljeća 2020., prema podacima neprofitne skupine CatholicVote. U izvješću od 13. ožujka navode da su zabilježili 300. napada na katoličku crkvu od svibnja 2020. Dan nakon što je izvješće objavljeno, 14. ožujka, zabilježen je još jedan napad. CatholicVote počeo je pratiti napade na crkve nakon nereda izazvanih smrću Georgea Floyda, prenosi LifeSiteNews.

Shrvana majka se molila pored kreveta umiruće kćeri od koje se trebala oprostiti. Iduće jutro se dogodilo čudo koje liječnici ne mogu objasniti.

Ultraortodoksni Židovi Moshe Gafni i Ya’akov Asher traže zabranu “dijeljenja kršćanske ideologije” u Izraelu

Konferencija ‘‘Blaženi Alojzije Stepinac – svjedočanstvo vjere, ustrajnosti i nade‘‘ održana je u utorak u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Konferenciju je organizirala hrvatska zastupnica Željana Zovko, a među govornicima su bili povjesničari i crkveni predstavnici.

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država zatražila je od katoličkih bolnica da ne vrše operacije niti druge medicinske zahvate kojima bi se transrodnim osobama pomoglo u njihovoj spolnoj tranziciji, prenio je portal katholisch.de.

Njemački „Sinodalni put“ velikom je većinom je odobrio crkveni blagoslov istospolnih te razvedenih i ponovno oženjenih parova u crkvi. Taj je potez naišao na oštru kritiku unutar Katoličke Crkve koji su optužili njemačke biskupe za napuštanje vjere.

Po prvi puta nakon vise od 50 godina postojanja, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Innsbruck održana je duhovna obnova koju su predvodili vlc. Predrag Ivandić (župni vikar župe Eisenstadt, i glazbenik (teolog) g. Alan Hržica uz pratnju njegova benda te članova Molitvene zajednice "Srce Isusovo"

Pružanje medicinskog prekida trudnoće kažnjivo kaznom do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom od 9000 dolara, javlja Aleteia.

Norveška se pridružuje Finskoj, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u osuđivanju blokatora puberteta, unakrsnih spolnih hormona i operacija 'promjene spola' za maloljetnike koji su zbunjeni oko svog spola.

Najveće svetište Sv. Josipa na svijetu nalazi se na padinama Mont-Royala, sučelice kolegiju Notre-Dame de Montréal u Kanadi.

"U posljednje 3 godine, zapadne vlade, nevladine organizacije, transnacionalne organizacije, korporacije farmaceutske industrije, mediji i finansijske korporacije su surađivale putem javno-privatnih partnerstava, kako bi proveli najmasovniju, globalno usklađenu psihološku i propagandnu operaciju u povijesti svijeta! Nalazimo se u ratu informacija i percepcije, koji cilja na vaše kognitivne predrasude... Novo bojno polje je doslovno vaš um... " – Dr. Robert Malone

Washington je pozvao na sastanak kako bi se usredotočilo na to kako se seksualna orijentacija i rodni identitet pojavljuju u kontekstu oružanog sukoba.

Stranica 1 od 116