Sadržaj s oznakom: Propovijed

Krista su prikovali na križ.

Poslušajte snažnu propovijed don Josipa Mužića sa korizmene duhovne obnove u župi sv. Josipa u Dugom Ratu u kojoj govori o važnosti prenošenja vjere u obitelji.

Ispovijed nije sakrament nekakvog mučenja nije razgovor sa svećenikom. Ispovijed je sakrament ozdravljenja, objašnjava fra Ivo Pavić.

  U pokori se lakše oduprijeti napasniku...

Dogodilo se to u Beču. Bečki vjeroučitelj je pitao sina nekoga socijalista zna li deset zapovijedi Božjih? "Ne znam ih! Moj tata kaže kako to više nije potrebno" odgovori dječak.

Kad je Isus svojim prijateljima Jakovu i Ivanu, sinovima Zebedejevim, rekao: "Možete li piti čašu koju ću ja piti?", postavio im je pitanje koje pogađa bit svakog svećeništva, ali i svakog iskrenog duhovnog života.

„Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah vratiti" – riječi su kojima je započela naša priprema i naš hod prema Uskrsu.

Gdje je onaj hrabri i odvažni, onaj časni Istinozborac, koji još danas, ne sutra, ima hrabrosti reći: "Kajat ćete se, morat ćete se kajati, kad shvatite da ste varali druge i izdavali.

Sol ima različitu primjenu. Koristi se kao začin jelu, koriste se za konzerviranje mesa, za posipanje cesta da bi se zaštitili u prometu. Isto tako, koliko je količinski mala ona ima jednu veliku ulogu u onom što čini.

Svako vrijeme ima svog Antikrista. U našim okvirima možemo ih lako prepoznati. Kako i gdje, poslušajte u dijelu iz jedne od propovijedi don Josipa Mužića

„Pravi muževi ne sagibaju koljena pred lažnim duhom vremena, jer to traži od nas muževni ponos.

Nadbiskup Stepinac je na misi 2. veljače 1960., kad je posljednji put propovijedao, blagoslovio svijeću i rekao župniku Vranekoviću kako će je ove godine sigurno trebati. Osam dana nakon Svijećnice župnik Vraneković pružio je umirućem kardinalu goruću svijeću koju je blagoslovio na blagdan Svijećnice. Nekoliko minuta kasnije kardinal Stepinac je umro.

Župnik u Župi sv. Petra i Pavla na Kočerinu fra Mario Knezović predvodio je u petak 27. siječnja duhovnu obnovu o temi „Život s autentičnim Isusom Kristom u vremenu nijekanja Boga“ u Župi sv. Petra u predjelu Ploče u Zadru.

Susret Boga i čovjeka je susret dviju sloboda.

(Nakon što je spomenuo kako i danas ima u Zagrebu veliki broj ljudi, koji pomoću astrologije, spiritizma i raznih sanjarica žele proricati sudbinu u godini 1945., Nadbiskup (Alojzije Stepinac) je ustvrdio kako nova godina neće nikako ovisiti o tim bajkama i »proročanstvima«, nego tek o dvama čimbenicima: jedan je čimbenik Gospodin Bog, i drugi smo mi, te nastavio:)

Jedna je ozbiljna odrasla osoba zatražila krštenje. Poslije solidne priprave koju je ova mlada duša radosno i zdušno pohađala došao je i dan krštenja.

Stranica 1 od 31