Sadržaj s oznakom: Vijesti iz regije

Zvonik crkve svetoga Ante Padovanskoga, uz minaret džamije Fethije u samom središtu grada, dio je vizure po kojoj je Bihać prepoznatljiv te među najčešćim motivima na razglednicama i fotografijama grada, piše Večernji list BiH.

Molitva muške javne krunice prve subote u mjesecu održala se već tradicionalno i u Mostaru.

Tradicionalno, na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, još od 1997. godine, u Crkvi se širom svijeta slavi i Dan posvećenog života. Na razini Mostarsko-duvanjske biskupije Dan posvećenog života proslavljen je u četvrtak, 1. veljače 2024. godine.

Franjevački samostan u Masnoj Luci na Blidinju poznata je duhovna oaza za sve ljubitelje prirode i duhovnosti. Na poseban se način njegova karizma idealnog prostora za različite duhovne obnove iskazala nakon dolaska fra Josipa Vlašića koji je i sam, ali i uz pomoć drugih svećenika i laika izorganizirao cijeli godišnji kalendar duhovnih obnova različite tematike i sadržaja koji su bili više nego dobro posjećeni pokazujući sve veću potrebu vjernika raditi na sebi i svom odnosu s Bogom.

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe "Srce za Ugandu" bit će održan u petak 2. veljače u 20 h u Velikoj dvorani Gripe u Splitu. 

Povodom 800.obljetnice od kada je sveti Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, franjevci i franjevke iz Hercegovine u suradnji s Hrvatskim domom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru upriličili su izložbu jaslica.

Caritas BiH, MyRight i Unija organizacija osoba sa invaliditetom u BiH organiziraju Prvi kongres osoba s invaliditetom u BiH koji će se održati od 8. do 10. studenog

Vijeće za ekumenizam i međuvjerski dijalog Franjevačke provincije Bosne Srebrene organizirao je i ove godine Dan duha Asiza, Međureligijski susret molitve i pjesme za mir u svijetu i u Bosni i Hercegovini. Susret se održao u samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Bistriku.

Djeca oraške župe Bl. Alojzija Stepinca zajedno s djecom cijeloga svijeta, 18. listopada molila su za jedinstvo i mir.

Pripreme terena za proslavu XXII. Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XX. hodočašća na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH započele su 12. listopada na Bobovcu.

I mostarski molitelji pridružili su se muškarcima diljem svijeta koji su u subotu, 7. listopada molili javno krunicu na koljenima. U Mostaru se okupilo oko 25 muškaraca molitelja koji su u 15 sati započeli molitvu na Trgu Blajburških žrtava u Mostaru.

Nakon kaznenog djela u kojemu je, uz prijetnju nožem, 2. rujna napadnut kakanjski župnik vlč. Žarko Vujica, u tijeku istrage koja je uslijedila pretresom stambenog objekata i automobila koje koristi Luka Čokara (2001.), pronađeni su otuđeni novac i predmeti, prenosi nedjelja.ba.

Redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi primijetile su u ponedjeljak 18. rujna ujutro da je njihovo sestarsko groblje „Betanija“, u istoimenoj sarajevskoj četvrti, vandalizirano, izvijestila je KTA.

Grad Banja Luka opredijeljen je za uređenje područja Trapista imajući u vidu činjenicu da je riječ o lokaciji koja je bitna za povijest toga grada.

Župnika župe sv. Petra i Pavla u Kaknju don Žarka Vujicu tijekom protekle noći napao je maskirani razbojnik, prijetio je pri tome nožem kojega je stavljao pod svećenikov vrat, javlja RTV.

Župljani župe Podmilačje ove subote proslavljaju 25 godina od početka izgradnje kapelice na planini Ranča gdje se već desetljećima održava tradicionalna kosidba.

Stranica 1 od 48