Sadržaj s oznakom: Vijesti iz regije

U sklopu duhovnih susreta na Humcu, u Domu sv. Ante, pod nazivom DOĐI DOMA u srijedu, 15. ožujka 2023., s početkom u 19 sati gost tribine biti će Matija Ricov, voditelj molitvene zajednice “Nanovo rođeni” iz Botinca kod Zagreba.

Po važnosti pripadnosti različitim zajednicama, nakon obitelji i prijatelja, ispitanici su ocijenili kako im je najvažnija pripadnost religijskoj grupi i to 60 posto na razini države

Cjelokupan prihod od koncerta duhovne glazbe kakav još nije organiziran u gradu na Neretvi namijenjen je za skrb o osobama s poteškoćama u razvoju.

Pod geslom „Obrati se i vjeruj Evanđelju“, tijekom prvog korizmenog vikenda, od 24. do 26. veljače, na Humcu će se održati duhovna obnova koju će predvoditi fra Stjepan Brčina, poznati franjevac konventualac koji djeluje u crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

Sretnička tragedija, događaj u kojem su izgorjeli svatovi Ivana Rozića nadaleko je tragično poznati događaj, dogodila se na današnji dan.

Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca u povodu 78. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću održavaju se od 3. do 7. veljače 2023. na Širokom Brijegu.

Maleni heroj i njegovi roditelji nisu gubili nadu. Arslan je jučer proslavio svoj prvi rođendan, danas je zdravo dijete i trenutno teži 7 kilograma i 800 grama

Franjevačka kuća molitve Masna Luka smještena je u srcu Parka prirode Blidinje (BiH) na 1200 metara nadmorske visine. Vode joj putovi s tri strane: preko Posušja i Rakitna, preko Tomislavgrada i Lipe kao i preko Jablanice i Doljana.

Republika Hrvatska je 15. siječnja 1992. godine postala međunarodno priznata zemlja od strane dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice.

Hercegovinom se brzinom pronijela vijest da je preminula najpoznatija hercegovačka "ljekaruša" časna sestra Ljubica Kovač.
Poznato koga je časna sestra Ljubica uputila u tajne ljekovitih pripravaka, djelo će nastaviti živjeti!

„Nadam se i vjerujem da će Međugorje biti proglašeno svetištem, mislim da je to samo pitanje vremena,“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne provincijal Franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozo Grbeš.

Za vrijeme mise zornice u ranim jutarnjim satima, 20. prosinca, provaljeno je u župnu kuću u Rankovićima.

Koncert duhovne glazbe ”Vatra” održan je u subotu navečer u dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

U nedjelju 18. 12. 2022. u župnoj crkvi Sv. Stjepana na Čerinu s početkom u 20:00 sati, organizira se Božićni koncert hercegovačkih klapa.

U subotu 17. 12. 2022. godine u 19.00 sati, u gradskoj sportskoj dvorani Pecara, Široki Brijeg održati će se drugi po redu humanitarni koncerta duhovne glazbe “U mom srcu Vatra”. 

U noći s 11. na 12. prosinca provaljeno je u župnu crkvu Sv. Petra i Pavla u Lovnici, kod Žepča, te je tom prigodom, za sada nepoznati počinitelj/-i, otuđio kalež i pliticu, javlja nedjelja.ba.

Stranica 1 od 46