Sadržaj s oznakom: Međugorje

Andrej je u priči objavio fotografiju ispred križa na Brdu ukazanja u Međugorju, a s njim su i njegova supruga Mia Ćurković i njihov sin Viktor.

Svećenik sam, ali je moj put do Boga bio jako dug. Kao mladić tražio sam smisao života i lutao.

Rita Falsetto, suradnica fra Slavka Barbarića, pomagala mu je u njegovim projektima od 1993. pa sve do njegove smrti 2000. godine. Nakon toga još neko vrijeme provela je u Međugorju u skrovitoj, ali učinkovitoj službi Svetišta.

U nedjelju 27. studenog je prva nedjelja Došašća. Tijekom Došašća u župnoj crkvi sv. Jakova slaviti će se svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje.

Mjesec studeni u Međugorju je poseban mjesec, jer se duhovna prisutnost pokojnog fra Slavka počinje tako intenzivno osjećati. Svojim 'rođenjem u Nebu' kao da želi reći svima onima koji ovih dana s tugom posjećuju grobove svojih milih i dragih: „Nemojte plakati, vaši najmiliji nisu nestali, oni su ponovno rođeni u vječnoj stvarnosti Ljubavi u kojoj ćemo se svi jednoga dana sresti.“ Zato je ova kolumna svojevrsno podsjećanje na temeljne postavke njegove Gospine škole koju je neumorno svjedočio sve do svoje smrti.

U Međugorju je od 15. do 26. listopada boravila hodočasnička grupa koju su sačinjavali hodočasnici iz više zemalja španjolskog govornog područja: El Salvador, Gvatemala, Meksiko, Bolivija, Kolumbija, USA, Španjolska, Peru, Venezuela…

Vlč. Mykhaylo Dobrovolskyj je ukrajinski grkokatolički svećenik. 

«Ne znamo jesu li ukazanja istinita, ali znamo da su Bog i Gospa tu. Temeljna točka ostaje obraćenje, susret s Bogom, promjena života i nastojanje da se živi milosrđe pomažući potrebitima u župi”. Pater Stefano Cecchin tumači zaključke 14. Mariološko – marijanskog kongresa održanog u Međugorju kojemu talijanski tjednik 'Maria con te' posvećuje naslovnicu i opširan članak u tiskanom broju na kioscima – najavljuje poznati talijanski mjesečnik Famiglia Cristiana.

Ove izjave nisu ovjerene papinim pečatom i potpisom, ali su nam prenešene preko svjedoka kojima se može vjerovati. Stoga ih, ipak, uvrštavamo u "Dokumente".

Povodom 14. Marijansko-Mariološkog kongresa koji se od 7. – 9. listopada 2022. održao u Međugorju i na kojem je  u vrijeme cijeloga trajanja radnog dijela kongresa bio prisutan i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, mons. Aldo Cavalli, upitali smo ga za njegovo mišljenje o svemu doživljenom, ali i o tome kako vidi i doživljava Međugorje u kontekstu Nove evangelizacije.

Kroz Projekt Crvenog križa Općine Čitluk dana 15.10.2022.god. (subota) u 14 sati, na platou Galerije Naša Majka u Međugorju održati će se Javna tribina sa svrhom osvještavanja lokalnog stanovništva i javnosti za pružanje pomoći izbjeglicama kroz zadovoljavanje osnovnih životnih potreba,a sve sa ciljem da se osigura opća sigurnost /sigurna zona koja je jako bitna za psihološku dobrobit ukrajinskih majki i djece. 

Tema emisije 'ARGUMENTI' na Hrvatskom Katoličkom radiju koju uređuje i vidi Tanja Maleš, u četvrtak 6. listopada 2022. imala je za temu: Međugorje, odnosno, hoće li teolozi priznati Međugorje kao odjek Evanđelja?

Zlatko Dalić, trofejni izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, rodom iz Livna, jutros je krenuo iz rodnog grada na hodočašće u Međugorje, piše tomislavnews.com.

Dragi mladi, s radošću vas pozivamo na jedan bitan, povijesni susret koji će se dogoditi u Međugorju, točnije u Majčinu selu – susret mladih KKODS BiH.

Zagrepčanki su dijagnosticirali 2005. godine maligni tumor dojke.

Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja otkako se u međugorskoj župi Gospa ukazala djeci.

Stranica 1 od 41