Sadržaj s oznakom: Međugorje

U povijesnim dokumentima, ime Međugorje se prvi put spominje 1599. godine, stoga ovu godinu možemo smatrati „rođendanom“ Međugorja.

Svećenik Juan Carlos Zapata, rođen je 25. prosinca 1966. godine u Kolumbiji.

O čudotvornom izlječenju svjedočila je i majka djevojke koja se rodila s trajnim oštećenjem vida, a prije četiri godine doživjela je čudotvorno izlječenje upravo u Međugorju.

Moj poziv je dar Božji. Bio sam vojnik u Sovjetskom Savezu 1978. godine. Imao sam djevojku, planirao sam oženiti se i zasnovati obitelj.

Ornella Filippini: Sve nas je osvojio novi župnik

Nakon molitve i zavjeta moje majke u Sinju, Gospa me izliječila od srčane bolesti i nastavila me voditi kroz život.

U Međugorje sam došao prvi put prije 10 godina i u njemu osjetio mir i nadu.

U početku sam bio sumnjičav prema tvrdnjama bijakovske djece da vide Gospu. Međutim, dva su me doživljaja u istom danu natjerala na nova razmišljanja. Bilo je to 3. kolovoza 1981. Prije podne bio sam u Čerinu na pučkoj Misi.

Obitelj Ćurković iz Bjelovara ima četvero djece, četiri sina. Tridesetogodišnja Petra Ćurković inače je iz Metkovića, a svoju Neretvansku dolinu zamijenila je prvo Zagrebom, a potom Bjelovarom, prenosi HKM.

Ponekad svi mi trebamo zastati na svom životnom putu, i upitati se ..Ko smo??!!!! Što smo??!!!!! Čijom voljom smo sada tu...

"Vratio sam se iz Međugorja shvaćajući da se više nikada ne mogu vratiti medicini koju sam prakticirao. Naša me Majka uputila da budem najbolji liječnik koji mogu biti, da svakodnevno vidim siromašne i da slijedim nauk Crkve njezina Sina", svjedoči John Bruchalski, 62-godišnji suprug, otac i ginekolog.

U listopadu 2022. Ignatius Press objavio je njegove memoare, koji bilježe ono što Bruchalski naziva svojim “milostivim putem do obraćenja”. Knjiga nosi naslov Two Patients: My Conversion from Abortion to Life-Affirming Medicine (Dva pacijenta: moj prelazak s pobačaja na medicinu koja potvrđuje život), piše Aleteia.

Htjela bih posvjedočiti o svome susretu s Gospodinom Isusom, odnosno o svome obraćenju.

Toliko zapreka do konačnog polaska za Međugorje na doček Nove godine, toliko sumnje, pa čak i pomisao da odustanem, nekako kao da je sve išlo protiv toga da ne odem, ali uvijek zaboravim jednu stvar, a to je MAJKA SE BRINE ZA SVE I KADA MARIJA ZOVE, ONDA NE POSTOJI ZAPREKA tako je bilo i kod mene, ali čovjek sam, nevjerni Toma, i uvijek je tu iskra sumnje, na kraju se i ražalostim jer posumnjam, a moja Majka sve zna.

Ove godine navršava se 54. godina od blagoslova župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

ŽUPNA CRKVA - Prvu župnu crkvu župa Međugorje je sagradila u kratkom vremenu nakon osnutka župe. Crkvu je sagradio O. Nikola Šimović uz pomoć župljana u periodu 1896 do 1897. To je bilo za ono vrijeme siromaštva ovog naroda jako veliki događaj. Crkva je bila lijepa i izvana i iznutra. Nažalost izgrađena na terenu koji nije bio povoljan pa je crkva već nakon 10 god imala veća oštećenja. Popravljana u više navrata ali na kraju nije bilo drugog rješenja nego da se prione gradnji nove crkve.

Stranica 1 od 41