Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Ove godine, 2023. Došašće je kratko. Počinje u Prvu nedjelju Došašća tek 3. prosinca i traje samo 22 dana, jer je Četvrta nedjelja Došašća ujedno i Badnjak.

23. obljetnica smrti pokojnog fra Slavka Barbarića (1946. – 2000.), svećenika i franjevca koji je svojim pastoralnim i humanitarnim radom obilježio Međugorje i ustanovio „Gospinu školu života i ljubavi“ sa svojim duhovnim obnovama i pisanim djelima, započela je i završila misnom žrtvom. Baš onako kako se i on žrtvovao za druge do samoga svog zemaljskog kraja.

U petak, 24. 11. 2023. obilježit će se dvadeset treća obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, svećenika, franjevca koji je svojim životom i djelom obilježio Međugorje i Gospinu školu života i ljubavi.

U subotu 11. studenog 2023. završila je međunarodna duhovna obnova za bračne parove u Međugorju. Ova duhovna obnova bila je ideja fra Slavka Barbarića, franjevačkog svećenika koji je 2000. godine umro na glasu svetosti na brdu Križevac. Ovogodišnji susret bio je 22. po redu, a za temu je imao rečenicu iz Evanđelja po Mateju 12,49: “Ovo su majka moja i braća moja.”

Liz Perdomo dolazi iz Bogote, Kolumbija. Ona je turistički djelatnik, ima svoju putničku agenciju „Viajes Baruc“ već više godina.

Dana 18. ožujka 2020., iza godišnjeg Gospinog ukazanju za rođendan vidjelici Mirjani Soldo, Mirjana je osjetila u srcu kako više neće biti Gospinih ukazanja svakog drugog u mjesecu kako je bio običaj od 2. kolovoza 1987. od kada je započelo ovo posebno iskustvo molitve s Gospom za nevjernike, tj. one koji nemaju iskustvo Božje ljubavi.

SRIJEDA, 1. studenoga: SVI SVETI

Međugorje je ovaj zadnji vikend u mjesecu listopadu doista bogato hodočasnicima. Brojni strani i hrvatski hodočasnici spojili su mostom dane vikenda i dan svetkovine Svih Svetih, budući da kod njih u ponedjeljak i utorak nema škole, pa su to iskoristili za svoje vjerojatno zadnje ovogodišnje hodočašće u Međugorje.

Već više od 18 godina, don Josip Mužić okuplja katoličke obitelji diljem Hrvatske i BiH i usmjerava ih u formiranje obiteljskih molitvenih grupa u svom mjestu stanovanja. 

U Međugorju je boravila grupa hodočasnika iz Kanade. Voditeljica hodočašća bila je gospođa ANGELA MAZZA, talijanskog porijekla, ali je rođena i odrasla u Torontu (Kanada). 

Humanitarna udruga „Marijini obroci“ (Mary's Meals) organizirala je 6. godišnje obiteljsko hodočašće zahvalnosti za svoje članove, prijatelje, volontere, podupiratelje u Međugorju od 6. do 8. listopada 2023. na kojem je sudjelovalo oko 160 hodočasnika.

Maria Iglesias (Matty) iz mjesta Mayaguez (Portoriko) stigla je u Međugorje sa svojom grupom od 40 hodočasnika iz svih krajeva otočne države Kariba udružene sa SAD-om: iz Portorika. 

Heidi Covemaeker iz Antwerpena (Belgija) po zanimanju je medicinska sestra. U Međugorje je dovela grupu od 25 hodočasnika iz svih dijelova Belgije. Došli su u srijedu, 11. listopada i ostaju do subote, 14. listopada. 

TERMINI I TEMA DUH. OBNOVA 2024. U MEĐUGORJU: „Marija je uistinu izabrala bolji dio…“ (Lk 10, 42)

Vlč. Mykhaylo Dobrovolskyj je ukrajinski grkokatolički svećenik. Župni vikar je na župi u gradu Ivano-Frankivsk koji se nalazi na zapadu Ukrajine u kojoj nema ratnih razaranja kao na jugu ili istoku zemlje, osim pokojeg zalutalog drona. 

"Skršenih leđa i umornih očiju, sjedi pred crkvom pod vedrim nebom, svaka brojanica krunice joj je most do nebesa. Njene molitve su tihe, ali srce joj odjekuje od emocija dok se sjeća svojih najdražih i traži utjehu u vjeri. Naša draga i mila teta Anđa (čekajući 100-tu )."

Stranica 1 od 90