Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Međugorje je danas, u subotu 18. ožujka 2023. ponovno podsjećalo na ona stara vremena prije pandemije, kada su se ulicama Bijakovića probijale rijeke hodočasnika koje su se kretale do ili od Plavog križa, mjesta ispod Brda ukazanja, gdje se najviše puta događao susret Gospe i vidjelice Mirjane Dragičević – Soldo

Danas se navršava 89 godina od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve sv. mise pod tim križem.

Danas se navršava 89 godina od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve Euharistije na brdu koje je u posljednjim desetljećima postalo glasovito u cijelom svijetu.

Gerard Grgić i Slavko Bošnjak su 25. veljače 2023. u 5,25 sati krenuli na hodočašće iz Beča prema Međugorju. 

U ponedjeljak 27. veljače 2023. večernjom svetom misom u 18.00 sati u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju koju je predslavio aktualni predsjednik UFME dr. fra Miljenko Šteko započela je XV. po redu Generalna skupština Unije Manje braće Europe – UFME (Unio Fratrum Minorum Europae). 

U Međugorju je u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, svečano obilježen dan stradanja za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, u 18,00 sati bit će slavljena sveta misa za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

Tokom siječanjskih dana i većinu veljače u Međugorju kao po običaju vlada svojevrsno hodočasničko zatišje. Tu i tamo mogu se vidjeti pojedine grupice hodočasnika koje su više rijetkost nego pravilo, ali ipak, potvrđuju kako Međugorje nikad nije potpuno pusto.

Papa Benedikt XVI. preminuo je u subotu 31.12. 2022. u 95. godini života u samostanu unutar vatikanskih vrtova, gdje se preselio nakon što je postao prvi papa u 600 godina koji je dao ostavku.

Pogreb pape emeritusa Benedikta XVI., koji je preminuo 31. prosinca 2022. godine u Vatikanu, bit će održan u četvrtak, 5. siječnja od 9.30 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Misu zadušnicu predvodit će papa Franjo pred Bazilikom svetog Petra, a na oltaru će misu slaviti više od 120 kardinala, više od 120 biskupa i približno 4.000 svećenika.

Marijine ruke osnovane su u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna.

Objavljeno u Medjugorje | 29.12.2022.

Božićni dani u Međugorju

Božićni dani polako se otpetljavaju i prolaze, hladnjaci se prazne od kolača i blagdanskog jela i nakratko u živote svih nas uplovljava radna svakodnevica prije kulminacije novogodišnjeg slavlja.

U Međugorju se za doček Nove godine očekuje nekoliko tisuća hodočasnika iz cijelog svijeta koji će doći u Međugorje.

Objavljeno u Medjugorje | 28.12.2022.

Božićni koncert u Međugorju

Tradicionalni božićni koncert svih glazbenih sekcija župe Međugorje održati će se u četvrtak, 29. prosinca u 20,00 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. (žutoj dvorani). 

BLAGOSLOV OBITELJI
U srijedu, 28.12.2022. započet će blagoslov obitelji u našoj župi. Raspored je sljedeći:

Stranica 1 od 85