Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

„ U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: „Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega. Kao što su u dane one – prije potopa – jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije – tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.

Jedna mlada žena je bila jako zaljubljena u jednog mladog čovjeka, koji za nju nije baš mario. Žena je odlučila nekako nabaviti ljubavnu drogu, da prisili mladića na vezu s njom.

Ovi srdačni blagoslovi molit će se Presvetoj Djevici Mariji svake subote u došašću i devet dana uoči rođenja sina Božjega, Gospodina našega Isusa Krista.

Katolički svećenik M.S.F.S. otac James Manjackal predvodi virtualnu molitvu za ozdravljenje ovu subotu, 02. prosinca u 15:30h.

Dječače...što si to snio? Oprosti mi što upadam, znaš, i ja sam u molitvi i čini se da je Bog malo zadrijemao pa su nam se pomiješali kanali. Evo, dok se ne "probudi" želim ti nešto reći. Čuo sam tvoju molitvu, ne znam kako, ne pitaj me... da ne želiš odgovoriti na svećenički poziv, da ne vjeruješ, da ti se pričinilo...pa možda ti se i ovo pričinja a možda i meni. Možda ćemo se obojica učas probuditi i nasmijati snu.

4 razloga da se posvetite Mariji, iako je vaše krštenje sva posveta koja vam je potrebna.

Među mnogim naslovima Blažene Djevice Marije, jedan koji je sveta Gertruda vidjela u svojim vizijima bio je "Ljiljan od Trojstva".

Presveta Djevica objavila je želju svoga materinjskog srca jednoj majci od šestoro djece u Mađarskoj, ali to ne vrijedi samo za Mađarsku, nego Ona želi da se ta njena želja, posredstvom Sv. Oca Pape, izvrši na cijelom svijetu.

Poznati studentski kapelan don Damir Stojić redovno odgovara na pitanja svojih studenata na mrežnim stranicama SPAS-a. Evo što je odgovorio na zanimljivo pitanje o Bibliji.

1. Brinem li se za materijalne potrebe svog muža i obitelji (čist dom, zdravi, kuhani obroci…)?

Svećenik Družbe misionara Krvi Kristove fra Stjepan Ivan Horvat na svom profilu na Facebooku, posvetio je ovaj kratki osvrt i podsjetio na veliku tragediju koja se dogodila u subotu, 11. studenoga u Slavoniji, u kojoj je život izgubio 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, a u kojoj je s osobnim automobilom sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić:

Svecima nije potrebno naše štovanje, jer već uživaju u vječnom blaženstvu Neba.

Na pitanje mogu li se moliti dok radim, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je vlč. Ljubo Vuković.

Sveti Ivan Pavao II. pojasnio je da čistilište nije fizičko mjesto, već proces čišćenja.

Vlč. Antonio Mario Čirko promišlja o ljepoti i snazi blagoslova. Govorit će o tome jesmo li svi pozvani na blagoslivljanje i zašto je važno blagoslovom pratiti i one koji nas ne vole. Protumačit će kolika je snaga blagoslova u obitelji i usmjeriti gledatelje da uzmu trenutak za sebe i promisle o ovoj temi.

Stranica 1 od 63