Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

Već je duga tradicija u katoličkom svijetu da se prvi petak u mjesecu posebno štuje Srce Isusovo, a napose na način da se tada ispovjedi i na svetoj misi pričesti.

Kako se kroz vrijeme došašća pripremiti za Božić? Pročitajte promišljanje fra Zvonka Benkovića, koje prenosimo u cijelosti, a nalazi se na njegovoj Facebook stranici.

Vrijeme došašća vrijeme je pripreme za najradosniji kršćanski blagdan – blagdan Božića. Uz svakodnevne sv. mise (zornice), osobnu molitvu i ispovijed, najbolji način pripreme za rođenje našega Kralja jest čitanjem Sv. pisma.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.12.2022.

Abortus, i zašto ne

Jedno od dosta kontroverznih pitanja u vezi kršćanske doktrine te novih modernih svjetonazora je svakako i pitanje abortusa, odnosno pobačaja.

"Srdačno te pozdravljam, poštovani čitatelji.

Krist Kralj je Kralj svega stvorenja.

Otac James Manjackal predvodi virtualnu molitvu za ozdravljenje ovaj petak, 2. prosinca u 15:30 sati preko youtube kanala. Pridružite se:

Ako stvarno volimo duše u čistilištu potrebna nam je snaga Duha Svetoga da bismo imali tu ljubav, moramo osjećati da su one naša vlastita braća i sestre, oni koji su vjerovali u Isusa Krista posebno su naša prava braća i sestre govori poznati indijski karizmatik, otac James Manjackal u nagovoru u kojem objašnjava što možemo učiniti za duše u čistilištu.

Objavljeno u Duhovni kutak | 30.11.2022.

Što je bilo prije Boga?

Ima li što prije Boga? Odnosno, je li i On stvoren ili? Svjesna sam da odgovor nije potvrdan, pa pitam da li ste Vi ikad razmišljali na taj način, ili ste stali kod stvaranja anđela, svijeta i slično? Da mene netko tko ne vjeruje u Boga upita da mu kažem 'Ajde recimo da je sve tako kako ti tvrdiš. Ali što je s Bogom?', ja ne bih znala što reći toj osobi.Unaprijed hvala!

Kad se Križamo i govorimo: U ime Oca + Sina + i Duha + Svetoga – a pri tome idemo desnom rukom na čelo, prsa, lijevo i desno rame – to zovemo velikim znakom križa. A što je mali križ?

"Zar je blještavilo šarenih lampi i priča o nečemu što se dobro reklamira zamijenilo evanđeosku poruku o rođenju Sina Božjega pa se ne prestalo govoriti o pripravi za božićne blagdane? Zar je to sve vrjednije od onoga što se događa u badnjoj noći? Zar se u ime slavlja slavljenik izgurao iz cijele priče pa se više ne smije spomenuti ni u nazivu i govori se o nekom x-massu?", piše fra Zvonko Benković na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 29.11.2022.

Probudite se, vrijeme je!

“… ova generacija, u puno dubljem smislu, spava. Zatvorena je u sebe jer vidi samo ono što može učiniti i posjedovati, zaustavlja se na materijalnoj stvarnosti”.

Ovaj dijalog pater Marko Glogović je sastavio prema vlastitome iskustvu; ovakva pitanja muče sve djevojke koje razmišljaju o pobačaju. Pročitajte živ i stvaran razgovor koji bi nekome mogao spasiti život!

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.11.2022.

Što raditi do Božića?

Živimo u vrijeme ludila na globalnoj razini, straha, manipulacije, zatvaramo se u sebe… I ovo vrijeme zime, tmurnih i kratkih dana kada sva priroda kao da umire podsjeća nas na kraj.

Ukazanje Gospe od Čudotvorne medaljice 27. studenoga 1830. Prošli su burni srpanjski dani. Različite pojave nadnaravnog reda bile su odgovor Neba.

Otac James Manjackal u novom nagovoru dotaknuo se teme koja često izaziva mnoge prijepore, no on objašnjava kako ćemo možda biti iznenađeni i šokirani vidjeti u raju ljude koji su tako neočekivani.

Stranica 1 od 57