Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

"Đavao jako dobro zna tko je Isus i što može. Poznaje Pisma mnogo bolje od nas i zato mu i jest cilj iskriviti našu sliku o Bogu", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Pročitajte njegovu objavu.

Katolički svećenik M.S.F.S. otac James Manjackal predvodi virtualnu molitvu za ozdravljenje ovu subotu, 06. srpnja u 15:30h.

Dirljivo pismo majke upućeno djeci, na svom Facebook profilu, objavio je misionar Krvi Kristove, p. Stjepan Ivan Horvat.

Svjedočenje medicinske sestre koja je svoj život posvetila skrbi smrtno bolesnih

S obzirom na društvene promjene u posljednjih 50 godina, uloga i doživljaj očeva značajno su se promijenili. Moderna obiteljska dinamika zahtjeva aktivnu uključenost muževa i očeva. 

Što je hula na Duha Svetoga o kojoj Krist govori objašnjava don Antun Nižetić koji već nekoliko godina vodi YouTube kanal Hitna pomoć za nemirne.

„Život je putovanje, a ne odredište”, tvrdi jedan od najpopularnijih citata koji kruže internetom.[1] Jednostavna pretraga s ovim riječima daje bezbroj slika i pozadina za sve ukuse: idilični krajolici s vijugavim cestama ili autocestama, djevojka na ljuljački, stilizirane kompozicije sa starinskim prizvukom...

U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, 18. ožujka 2024. održana je zanimljiva tribina pod nazivom: 'SLOMLJENE OBITELJI, SLOMLJENA DJECA' u sklopu 14. Salesianinih odgojnih večeri.

Vrlo čest nesporazum je da je vaše tijelo ljuska i samo će vaš duh živjeti vječno.
Može biti primamljivo promatrati naše tijelo samo kao sredstvo za našu dušu, nešto što je „nužno zlo“. Ovo lažno uvjerenje može se pronaći kroz povijest, a prisutno je i danas, piše Aleteia.

Katolički svećenik M.S.F.S. James Manjackal predvodi nekoliko puta mjesečno virtualnu molitvu za ozdravljenje kao i za međukontinentalnu zagovorničku molitvu za sve narode.

Prije II. Vatikanskog koncila ovaj dan se slavio na 3. Uskrsnu nedjelju, ali od tada je uvijek na 4. Uskrsnu nedjelju.

"Nemojte se ispričavati zbog onoga što jeste jer svijet ne poznaje vaše boli, strahove, radosti, neuspjehe, uspjehe...", poručio je u objavi na svom Facebook profilu p. Stjepan Ivan Horvat.

U srijedu 17. travnja 2024. na duhovnom susretu u Domu sv. Ante na Humcu pod nazivom „Dođi doma“, gostovao je fra Josip Ikić koji je govorio na temu „Posljedice grijeha predaka“.

Poplava je "katoličkih influencera" na društvenim mrežama, ali na što oni utječu? Na naše približavanje Bogu ili njima? Pitanja su o kojima je promišljao u svojoj objavi na društvenim mrežama fra Vinko Brković. U nastavku pročitajte njegovo promišljanje u cijelosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 10.4.2024.

O savršenom veselju

Oče, zaklinjem te Bogom, kaži mi gdje se nalazi savršeno veselje?
Jedne zime kada je sv. Franjo s bratom Leonom išao iz Peruđe prema Svetoj Mariji Anđeoskoj i dok ga je izuzetno oštro mučila studen, zazva brata Leona koji je stupao malčice ispred njega pa mu reče: „O brate Leone, kad bi mala braća u cijeloj zemlji davala veliki primjer svetosti i dobre duhovne izgradnje – zapiši to i pamti – to još ne bi bilo savršeno veselje.

Svatko tko je dubinski shvatio što se na globalnoj razini događalo kroz posljednje tri godine danas mora biti barem u blagoj traumi zbog svijesti da društvo u kojem živi, koje se na van prikazuje kao donekle funkcionalno, zapravo leži na oronulim temeljima koji svaki čas mogu puknuti i još jednom nas sve baciti u ona mračna društvena vremena, u kojima se čovjek objektificira na sredstvo ostvarenja "kolektivnog dobra", kojih su povijesne knjige prepune, a čije monstruozne natruhe smo imali nesreću gledati kroz zadnje godine.

Stranica 1 od 65