Prvi susret zajednice Vjera i svijetlo

U subotu 22. listopada, na blagdan sv. Ivana Pavla ll, zajednica Vjera i svijetlo – „Kraljica Mira“, počela je s novim ciklusom susreta u novoj pedagoškoj godini 2016./2017.

Ohrabrena nadasve poletnim angažmanom novog duhovnog asistenta fra Gorana Azinovića, koji je Zajednici poželio dobrodošlicu u novom prostoru, u župi Krista Kralja u Čitluku.

Dok su članovi Zajednice s prijateljima i članicama glazbene sekcije mjesne Frame uvježbavali pjesme za misno slavlje i kreativno se zabavljali, roditelji su s fra Goranom održali prvi sastanak upoznavanja i razgovaranja o svojim očekivanjima i planovima vezanim uz Zajednicu.

Nakon toga, u 12.30 sati u župnoj crkvi slavila se sv. Misa. Predivan, sunčan dan i veselo raspoloženje prenijeli su se i na misno slavlje. Svi su članovi radosno sudjelovali u molitvi i pjesmi, a nakon sv. pričesti su svojom koreografijom ispratili čitanje „Hvalospjeva stvorenja sv. Franje“. Misno slavlje završilo se pjevanjem omiljene pjesme „Ja volim Oca“, uz pokrete koje su svi nastojali pratiti.

Nakon Mise, u župnoj dvorani sve je dočekala zakuska koju je naš novi duhovnik pripremio uz pomoć svoje obitelji i prijatelja. Veselo druženje uz pjesmu nastavilo se još oko sat vremena, a zatim su se svi razišli radosni, ispunjeni i već nestrpljivo iščekujući novi susret! Slava i hvala Bogu na svim darovima i blagoslovima kojih je danas bilo zaista u izobilju!