Deset pravila za dobar kršćanski duhovni život

1. Čvrsto i radosno vjerovati da je Isus Krist "Put, Istina i Život" i da je On "Svjetlo istinsko koje rasvjetljuje čovjeka" (Iv 1,9) te prihvatiti Isusa i evađelje svim srcem.

2. Iskreno priznavati svoje grijehe, kajati se za njih i ispovijedati se barem jednom mjesečno. Nikada ne živjeti u teškom grijehu.

3. Ići redovito na svetu misu nedjeljom i blagdanom, a preko tjedna pokušati nazočiti sv. misi barem 1-2 puta. Redovito se pričešćivati ("Tko blaguje Tijelo moje i pije Krv moju, ima ŽIVOT VJEČNI i Ja ću ga uskrisiti u posljednji dan").

4. Postiti, po mogućnosti jedan dan tjedno, o kruhu i vodi, i još jedan dan u tjednu ne jesti meso.

5. Moliti ujutro barem pola sata. Moliti barem jednu deseticu krunice ili cijelu krunicu na dan.

6. Čitati svakodnevno Bibliju (barem nekoliko redaka) i najmanje jednu duhovnu knjigu mjesečno.

7.Probati otići na barem jedno hodočašće godišnje jer se u svetištima prima velika duhovna snaga i pravi uvijek jedan korak naprijed u vjeri.

8. Stalno se ispitivati živim li po Isusovim riječima, ljubim li svakog čovjeka (pa i svoje neprijatelje - Mt 5,44), opraštam li svima, sudim li i ogovaram druge, jesam li milosrdan, radostan i ljubazan Isusov učenik.

9. Živjeti skromno i disciplinirano. Ne razbacivati novac, izbjegavati pretjerivanje u jelu i piću... Odjevati se čedno i pristojno (osobito žene). Ići na spavanje što ranije (najkasnije do ponoći) i ustati prije osam. Gledanje TV-a svesti na minimum i voditi brihu o svom duhovnom i tjelesnom zdravlju.

10. Živjeti sa svima u miru. Izbjegavati napetosti. Prihvatiti ponizno svoje poteškoće i križeve znajući da Bog okreće sve na dobro onima koji ga ljube, kako kaže sv. Pavao.