Dirljivo pismo majke djeci

Dirljivo pismo majke upućeno djeci, na svom Facebook profilu, objavio je misionar Krvi Kristove, p. Stjepan Ivan Horvat.

Drago dijete, kada primijetiš da starim, molim te budi strpljivo sa mnom i prije svega pokušaj razumjeti kroz što prolazim. Ako jednu stvar kažem tisuću puta, nemoj me prekidati da je kažem. To si rekla prije minutu. Molim te samo slušaj.

Pokušaj se prisjetiti vremena kada sam ti čitala istu priču iz noći u noć prije spavanja. Kad se ne želim kupati, ne ljuti se i nemoj me ponižavati. Pokušaj se sjetiti s koliko sam te strpljenja tuširala iako te je bilo teško nagovoriti na to. Kad me vidiš kako se mučim s novim tehnologijama, daj mi vremena da naučim i ne gledaj me tako… Sjeti se, dušo, kako sam te strpljivo učila raditi mnoge stvari.

Kada primijetiš da starim, budi strpljivo, ali prije svega pokušajte razumjeti kroz što prolazim. Ako se ponekad izgubim u našem razgovoru, daj mi trenutak da se sjetim.

Kako se ponašati dok jedeš, kako se ispravno obući, počešljati i baviti se svakodnevnim stvarima. Kada primijetiš da starim, budi strpljivo, ali prije svega pokušajte razumjeti kroz što prolazim. Ako se ponekad izgubim u našem razgovoru, daj mi trenutak da se sjetim. A ako ne uspijem, ne uzrujavaj se i ne budi grubo, znaš nije to lako podnijeti u mojim godinama. Znaj da mi je najvažnije samo biti s tobom.

I kad mi moje stare umorne noge ne daju da hodam tako brzo kao nekad, daj mi svoju ruku, kao što sam ja tebi davala svoju kada smo te tata i ja učili hodati. Kad dođu ovi dani, nemoj biti tužno. Samo budi sa mnom. Pokušajte me razumjeti dok se s ljubavlju približavam kraju svog života. Znam da imaš puno obaveza i da postoje veći prioriteti od mene, no bit ću ti jako zahvalna na svakom trenu izdvojenog vremena koju mi posvetiš.

Pokušajte me razumjeti dok se s ljubavlju približavam kraju svog života.

Drago dijete, znam da ti nije lako, no mama samo želi da znaš koliko joj je stalo do tvoje sreće i radosti. Oprosti što ti ponekad otežavam život, pokušat ću se još više potruditi da ti bude lakše sa mnom. Voli te tvoja mama.

 

Označeno u