Dragi mladi, ali i ostali: BLUD JE ZABLUDA, A ČISTOĆA JE KAKVOĆA LJUBAVI!!

Povjerio mi se toliko puta poneki par da se ispovijeda zbog raznih grijeha na području kreposti čistoće, a tu i tamo pokoji dan provode pod istim krovom pa se čude što su im ispovjednici za njihovo dobro i spas očinskom briznošću rekli da ako se žele valjano ispovijedati da ne smiju prebivati pod istim krovom prije braka te se treba to promijeniti i ponovo sve ispovijediti jer su prijašnje ispovijedi bez te odlučnosti bile bez tog važnog uvjeta odricanja od grijeha i bližih grešnih prigoda...

Dakle, Majka Crkva ne sudi nas nego grijeh, ali nas spasonosno poučava i upravlja jer želi da istinski poštivamo ljudsko osjetljivo i ranjivo srce, pravu ljubav i dostojanstvo. Ne želim ni ja suditi, ta i sam sam grešan i ranjen te se želim zdušnije obraćati i učiti u školi Evandjelja svaki dan, kao onaj koji je potrebit Božjeg i ljudskog praštanja i podrške na putu posvećenja. Ponizno i hrabro naprijed, draga braćo i sestre!

Ovo je temeljit ispit savjesti za temeljitu svetu ispovijed kojeg je dobro povremeno i pažljivo razmotriti i drugima preporučiti (UZ NAPOMENU ISPOD VIDEA U KOMENTARIMA):

Označeno u