Fra Vinko Brković: Poplava je “katoličkih influencera” na društvenim mrežama, ali na što oni utječu?

Poplava je "katoličkih influencera" na društvenim mrežama, ali na što oni utječu? Na naše približavanje Bogu ili njima? Pitanja su o kojima je promišljao u svojoj objavi na društvenim mrežama fra Vinko Brković. U nastavku pročitajte njegovo promišljanje u cijelosti.

Božja riječ me oslobađa moga shvaćanja Njega. Ako uzmemo evanđelja, zapravo i čitavo Pismo, vidjet ćemo kako Bog mora često ispravljati krivu sliku o Njemu. Takvu sliku ponekad stvaraju svećenici, ponekad ljudi sami itd.

Činimo to jer želimo Boga svesti na našu viziju Njega. On tako “postaje” naša vizija, a ako to drugi ne slijede onda su odmah heretici ili nedovoljno pobožni (da ne iskoristim sve nazive koji se koriste za Papu ili svećenike). Iz vlastite ranjenosti tada nastupamo prema drugome i namećemo mu svoju sliku Boga jer se želimo igrati sveznajućih bogova u tuđim životima.

Takva “pobožnost” odvest će nas daleko od Boga u samo nekoliko susreta ili molitava. Ali ono što nas Bogu vraća jest uvijek Njegova riječ i sakramenti.

Svećenici i laici koji to čine nisu nužno loši, ali iz svoje ranjenosti šire krivu sliku o Bogu, Crkvi, liturgiji i molitvi. Takva “pobožnost” odvest će nas daleko od Boga u samo nekoliko susreta ili molitava. Ali ono što nas Bogu vraća jest uvijek Njegova riječ i sakramenti. Bez ta dva elementa nema niti jednoga vjernika ma što god vam drugi rekao.

Svaki koji vodi dalje od toga jest zavodnik.

Poplava je “katoličkih influencera” na društvenim mrežama, ali na što oni utječu? Na naše približavanje Bogu ili njima? Jedini influencer jest Krist i Crkva. Svaki koji vodi dalje od toga jest zavodnik. Vjerujmo Kristovoj riječi i Njegovoj Crkvi, sve drugo jest obmana!