Fra Zvjezdan Linić Ljubi me kakav jesi

Ja te poznajem, poznajem tvoje siromaštvo, tvoje borbe i padove, nedostatke i nemoć tvoga tijela i duše.

Znam tvoju krhkost, slabost i tvoje grijehe. I svejedno ti govorim: Daj mi svoje srce. Ljubi me takav kakav jesi!

Ako čekaš da postaneš anđeo kako bi se prepustio ljubavi, nikad nećeš ljubiti.Iako često upadaš u one grijehe koje ne bi više želio činiti, svejedno: ne dopuštam ti da me ne ljubiš!

Ljubi me takav kakav jesi. U svakome trenutku i u svakoj situaciji, u gorljivosti i u suhoći, u vjernosti i u nevjernosti: ljubi me takav kakav jesi. Želim ljubav tvojega siromašnog srca.

Ako čekaš da budeš savršen da bi me mogao ljubiti, nikada me nećeš ljubiti.

Dopusti mi da te ljubim. Hoću samo tvoje srce. S vremenom ću te, sigurno, i promijeniti, ali u ovom času ljubim te takvog kakav jesi. A od tebe želim da učiniš isto: neka iz površnosti tvoje bijede nikne živa ljubav.

Ljubim u tebi i tvoju slabost, ljubim tvoje siromašno srce. Neka se iz tvoga srca otme glasan usklik: Isuse, ljubim te!

Želim pjesmu tvojega srca. Nemam potrebu ni za tvojim znanjem ni talentom, ni darovima koje sam ti, uostalom, ja darovao. Samo je važno: osjetiti da sve radiš s ljubavlju.

Nisu vrline to što od tebe tražim. Kad bi ti ih darovao u tvojoj slabosti, postojala bi opasnost da hrane tvoju taštinu. Nemoj se brinuti za to. Mogao sam te odrediti za velike stvari, a ipak želim da budeš evanđeoski sluga beskorisni koji će činiti ono što je dužan učiniti: jer stvorio sam te samo za ljubav.

Danas stojim na vratima tvojega srca. Stojim kao prosjak, ja Kralj kraljeva! Kucam i čekam. Požuri otvoriti mi vrata. Nemoj zastati nad svojom bijedom i siromaštvom. Nemoj se uplašiti kad otkriješ da mi nemaš što ponuditi. Umro bi od bola kad bi sve to vidio.

Ono jedino što ranjava moje srce jest to kad posumnjaš u moju ljubav i kad nemaš povjerenja u mene. Vjeruj u mene i moju ljubav danju i noću, svakog časa. Ljubim te stalno, bez pridržaja! Računam na tebe i udijeli mi radost time da prihvatiš moju ljubav.

Ne brini se ako ne posjeduješ potrebne krjeposti; dat ću ti ja sve potrebno. Kad budeš morao trpjeti, dat ću ti snage. Dok mi darivaš svoju ljubav ja ću ti omogućiti da ljubiš više nego što možeš sanjati.

Ali ne zaboravi: ljubi me takav kakav jesi.

Dao sam ti svoju majku. Dopusti da pođe sve iz njezina prečistog srca. Pa dogodilo se ne znam što, nemoj čekati da budeš svet i da se tek tada prepustiš toj ljubavi, jer me tako ne bi nikada ljubio.

Idi i ne zaboravi nikada: LJUBI ME TAKAV KAKAV JESI!

Označeno u