ISUSOVA PITANJA Prijavite se na ljetne e-duhovne vježbe

Pazinski franjevci organiziraju ljetne e-duhovne vježbe koje će trajati od 25. srpnja do 2. kolovoza, a voditelji istih je fra Josip Vlašić. Evo kako se prijaviti:

Na duhovne vježbe možete se prijaviti OVDJE te poziv franjevaca na vježbe prenosimo u cijelosti:

Ove duhovne vježbe pred nas donose neka Isusova pitanja. On ih je nekoć postavio svojim apostolima, učenicima i drugim suputnicima, ali u njima se može naslutiti čudesna svježina i Isusova želja da i mi ponudimo svoje odgovore na ta ista pitanja.

Duhovne vježbe trajat će 9 dana. Prvo razmatranje primit ćeš u petak, 25. srpnja, a posljednje u nedjelju, 2. kolovoza. Svaki dan pred tobom će biti novi evanđeoski tekst koji će te uvesti u razmatranje. Važno je reći da se duhovne vježbe ne čitaju, nego se one obavljaju. Tekstovi koje ćeš svakodnevno primiti žele te pokrenuti. Uz njihovu pomoć ti ćeš trebati raditi. A što to? Trebat ćeš razmatrati. Najjednostavnije objašnjenje razmatranja jest da je ono misaona molitva. Dakle, trebat ćeš razmišljati. Zato možemo reći da duhovne vježbe traže cijelog tebe. Traže tvoje vrijeme, traže tvoj angažman, traže tvoj predan duhovni rad.

Duhovne vježbe imat će uobičajeni koncept. Sastojat će se od četiri koraka:

Priprava

Čitanje

Razmatranje

Molitva

Bilo bi dobro da se ili prije ili tijekom duhovnih vježbi ispovjediš. Sam procijeni koji je trenutak za to najprikladniji. Također, bilo bi dobro da tijekom duhovnih vježbi svakodnevno sudjeluješ na svetoj misi i da se, ako ti je to moguće, pričestiš.

Iako će tekstovi sadržajno biti kratki, važno je pristupiti im otvoreno i s duhovnom pozornošću. To će značiti spremnost prepustiti se Duhu Svetom koji u nama može pokrenuti važne procese koji su sposobni uvesti nas u novost života. Važno je već sada biti spreman na te nutarnje procese i zapravo ih htjeti. Duhovne vježbe tomu žele poslužiti: da čovjek upozna sebe i Boga, da se Bogu i sebi približi, da pogleda Boga, sebe i druge iz jedne nove perspektive, ali i da donese nove odluke za svoj život.

Ako sve to želiš, na pravom si mjestu. Prijavi se na duhovne vježbe i započni svoj duhovni put!

U duhovnim vježbama možeš sudjelovati na dva načina: preko naše besplatne mobilne apliakcije, što ti iskreno preporučujemo, i na način da razmatranja primaš na svoju e-mail adresu. Ako već nisi, aplikaciju preuzmi ovdje za Android, a ovdje za iOS te se prijavi ove na vježbe koje ćeš pronaći u rubrici Dostupne vježbe. Ako u ovim e-duhovnim vježbama želiš sudjelovati putem svoje elektroničke pošte, onda se prijavi preko obrasca koji se nalazi pri dnu ove stranice. Obrati pažnju da cijeli postupak prijave uredno privedeš kraju.