Kada je egzorcist položio ruku na trbuh, on se napuhao, postao tvrd i činilo se…

Ovdje donosimo slučaj koji je ispričao jedan egzorcist. Riječ je o jednoj obitelji koju čine supružnici s troje djece.

Suprug je liječnik koji je prije bio vrlo pobožan, a zatim desetak godina napustio Crkvu. Suprugin je otac dvadeset i pet godina živio sa svojom tajnicom koja je bila članica Sotonističke sekte, gdje su se održavale crne mise.

Supruga nikada nije bila praktična vjernica. Na pepelnicu je otišla u crkvu i iz nje izišla natečenih i bolnih očiju i lica osutoga ljuskicama. U njihovoj kući koja je obnovljena i lijepo uređena počele su se primjećivati neobične pojave. Na ormarima i drugim visokim komadima pokućstva, kao i ladicama nalazili su papire od torti, sladoleda i slične stvari. Nemoguće je da bi djeca to činila. Više puta se napuhao pod, čak i na višim katovima što je nemoguće u danim okolnostima. Zid bi neke sobe kao napuknuo i odatle bi izlazila voda, a zatim bi se pukotina zatvorila.

Električni su se aparati često kvarili. Pozvali bi električara i sve bi normalno radilo. Čim bi električar otišao, uređaji opet ne bi radili. Električna bi se ograda ujutro kada ukućani odlaze iz kuće normalno dala otvoriti. Poslije toga više je ne bi mogli zatvoriti pa bi cijeloga dana stala otvorena. Kada bi se navečer ukućani vratili kući, mogli bi je ponovno normalno zatvoriti. Na dnu ormara nalazili bi pobacanu robu s vješalice. Na nutarnjim stjenkama ormara nalazili bi kaplje krvi. Danju i noću svi bi često ćuli sad teške sad lake korake. Znali su čuti i druge zvukove: kao da netko vuče papir ili kao da se sad na jednoj a sad na drugoj strani kuće kotrljaju ping-pong loptice ili kugle za bilijar. Televizor bi se noću sam palio i gasio. Radijatori bi se sami palili čak i ljeti. Palili bi se sami u jutro a gasili navečer, tako da bi u kući nastajala nepodnošljiva vrućina. I nikako se nije moglo naći rješenja.

mons-milivoj-bolobanic.jpg

Sve to nije bilo dostatno. Suprug i supruga više puta bi čuli glasove i razgovore djece i rođaka kada njih nije bili u kući. Najmlađi, četverogodišnji, sin noću je često plakao, vikao, udarao mamu i gurao je od sebe vičući: «Ne ću tebe, hoću svoju mamu!» To se ponavljalo često. Više puta su znali među dječjim igračkama na podu nalaziti kuglice ljudskog izmeta. Navečer bi bilo sve čisto, a ujutro bi se pojavile te odvratnosti. Supružnici su se počeli često svađati bez ikakva povoda. Najstarije dijete je odbijalo ići u crkvu.

Popis je dug razni čudnih stvari na koje egzorcisti nailaze u svojemu poslu. Ta majka je imala snažne napasti na samoubojstvo, osobito dok bi vozila automobil. Tada bi joj se kao jedini izlaz nametalo da skrene s ceste i ubije se.

Gospođa je pošla jednom svećeniku koji nije imao dopuštenje da moli egzorcizam. No, stanje supruge još se pogoršalo. Naposljetku je došla pravom egzorcisti. Čim je izgovorio riječi: «U ime Oca» pala je u trans. Ispružena na podu kao mrtva, kesila se, pokušavala povraćati, očne su joj se loptice preokrenule tako da se vidjela samo bjeloočnica. Četiri osobe pomagale su egzorcisti dok je ona imala nasilne reakcije. Vikala je, zviždala, odbijala egzorciziranu vodu. Kada je egzorcist položio ruku na trbuh, on se napuhao, postao tvrd i činilo se kao da je unutra neka lopta veličine šake koja se pomicala. Egzorcist je tražio da zloduh kaže svoje ime. Gospođa je pokušavala izgovoriti, ali nije uspijevala. Poslije se počela kotrljati i previjati po tlu. Bacila je na pod jednog snažnog čovjeka koji ju je držao za stopala. Naposljetku su se čule uobičajene zloduhove izjave: «Ne idem, ne, ona je moja…»

kako-prepoznati-zamke-zloga.jpg

Poslije sat i četvrt došla je k sebi, a molitva Mariji pomagala joj je da se oporavi. Egzorcist je poučio da koristi, ona i njezini ukućani, sakramentalne (egzorciziranu vodu, sol i ulje). Posebno ju je upozorio da se vrati kršćanskom životu i molitvi, ona i cijela obitelj. Egzorcist koji je ispripovjedio ovaj slučaj, uvjeren je da mnoga uznemirivanja u njihovoj kući potječu od njezinoga supruga i od njezinoga oca koji vodi tako neuredan život. Ali je uvjeren da je poslije egzorcizma cijela obitelj na dobrome putu.

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!
Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!
Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ignacije Loyolski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Bruno, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane XXIII., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče Savio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Gertrudo, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blažena Aleksandrina, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Slugo Božji Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Kako prepoznati zamke Zloga, Milivoj Bolobanić