Kako možemo svladati svoje strahove?

Kako možemo svladati svoje strahove?

Vjerujući Božjim obećanjima. U Bibliji piše: Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom. (Izaija 41,10 JB) Kad smo u strahu, nemojmo zaboraviti na Boga. U Bibliji piše: Odvaži se i budi hrabar! Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj. (Jošua 1,9 JB)

Ne trebamo se bojati Boga. U Bibliji piše: Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi. (1. Ivanova 4,18 JB)

Ne trebamo se bojati prirodnih katastrofa. U Bibliji piše: Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more. Nek' buče i bjesne valovi morski, nek' bregovi dršću od žestine njihove: s nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev! (Psalam 46,2-4 JB)

Nemojmo se bojati ljudi. U Bibliji piše: Zato možemo pouzdano reći: Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može? (Hebrejima 13,6 JB)

Nemojmo se bojati naroda ni vlasti. U Bibliji piše: Ne strepi, dakle, pred njima! Ta Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, Bog silan i strahovit. (Ponovljeni zakon 7,21 JB)

Nemojmo se bojati loših vijesti. U Bibliji piše: Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć' se u Jahvu. Hrabro mu je srce, ničeg se ne boji, neprijatelje svoje prezire. (Psalam 112,7.8 JB)

Označeno u