Mateja Glavaš: Važnost osluškivanja Božje volje za svoj život

"Prava briga o sebi nisu slane kupke i čokoladni kolači, već pravljenje izbora kojim gradimo život iz kojeg nemamo potrebu redovito bježati." (Brianna Wiest) – bio bi citat kojim možemo najbolje objasniti temu današnje emisije PUT SRCA u kojoj je gošća bila MATEJA GLAVAŠ iz Zagreba.

Mateja ima 27 godina, magistra je politologije i majka 4 djece: Mirjam, Estere, Tobije i Rebeka-Marije.

Njezin muž Kristijan ima 29 godina, magistar je ekonomije, unatoč tome što su mu u 6. razredu O.Š. zbog jake upale crijeva, potpuno odstranili debelo crijevo i sada je na trajnoj terapiji. Ali nije samo to razlog zbog čega je njihova životna priča posebna. Naime, Kristijan i Mateja imali su planove kao i većina mladih ljudi: završiti fakultet, naći dobar posao, stambeno se osigurati… pa tek onda tražiti partnera i razmišljati o braku.

Međutim, život im je potpuno pobrkao planove. Vrlo rano su se upoznali, hodali su u čistoći i na kraju su se na prvim godinama fakulteta oženili. Uz djecu su uspjeli završiti fakultete i osnovati vlastitu firmu. Shvatili su da su im u životu važnija djeca jer ona imaju svoje vrijeme, a za fakultet i poslove uvijek se može naći vremena. U svemu im je pomogla duhovnost, uz koju su stavili život u red, posložili prioritete, dobro se organizirali i na kraju puno toga postigli.

Kako je njihov život primjer reda i izbora, oni taj isti princip nastoje primijeniti i u izborima koje žele staviti pred svoju djecu. Tako pomno biraju ustanove koje njihovoj djeci mogu pružiti što bolje obrazovanje i katolički svjetonazor na svijet.

Zato će nam Mateja u emisiji predstaviti Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje - tzv. RINO vrtić i školu u Zagrebu koje je prije desetak godina osnovala grupa katoličkih roditelja, a objasniti će nam i zašto se uključila u Inicijativu roditelja za školovanje djece kod kuće koje vidi kao eventualnu opciju za školovanje svoje djece u budućnosti.

Emisiju uređuje i vodi Paula Tomić.

Označeno u