Ne zanemarimo Boga na godišnjem odmoru

Mnogi od nas,nalaze se ili će slijedećih dana ići na svoj zasluženi godišnji odmor.

Mnoge obveze,posao i razne životne situacije kroz svagdašnji život doista zahtijevaju da se "odmorimo" i okrijepimo tijelo i dušu.

Često nas svakodnevni poslovi odvuku od našeg duhovnog života,a pogotovu kad odemo na godišnji odmor putem mora,desi nam se, da ga nažalost i potpuno zatomimo, uzimajući sebi olakotnu okolnost, pa na odmoru sam, sad sam dostatan sam sebi, no,"borimo" se protiv takvog razmišljanja, jer,godišnji odmor ne bi trebao služiti samo obnavljanju tjelesnih snaga.

Osim zemaljskih i materijalnih potreba,čovjek ne bi smio zapustiti i zanemariti vjeru i svoj odnos s Bogom! I zato,i uz sunčanje, kupanje u toplom moru, veselom i radosnom rošitiljanju, nastojmo uvijek razgovarati s Bogom, čitati Sveto Pismo, odlazeći na nedjeljnu svetu misu, moliti, čitati duhovne knjige i duhovni tisak.

Neka ne svane jutro, a da nismo rekli Gospodinu: "Dobro jutro Isuse!", nek' ne padne noć,a da mu nismo poželjeli: "Laku noć Isuse!", jer ne zaboravimo, ne zanemarujmo Boga, jer ni On nas ne zanemaruje čitav naš život!

Označeno u