O fra Zvjezdanu Liniću

Fra Zvjezdan Vjekoslav Linić rođen je 1. ožujka 1941 . u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.

Bio je član Hrvatske franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, Kaptol 9. Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu. Zaredio ga je tadašnji nadbiskup kardinal Franjo Kuharić.

Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i starijima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa, objavljeno je na stranici ofm.hr.

Dugi niz godina službovao je u Franjevačkom samostanu u Samoboru, gdje se u sklopu samostana nalazi Kuća susreta Tabor, gdje je fra Zvjezdan organizirao tečajeve i seminare duhovne obnove. Često je održavao seminare duhovne obnove i u župama diljem Hrvatske i inozemstva. Najpoznatiji su bili u Domu sportova u Zagrebu. Mnogo puta je gostovao u televizijskim i radijskim emisijama te dao velik broj intervjua za novine i časopise. Napisao je velik broj knjiga katoličke tematike. Proslavio je 40. godina misništva 2007. godine u svojoj rodnoj župi u Grobniku.