O Gospinom znaku na Brdu ukazanja

Vidioci su odmah na početku ukazanja od Gospe tražili znak da bi i druge uvjerili da zaista vide Gospu.

Mnogi im nisu mogli povjerovati pa su tražili znak. Vidiocima je bilo žao budući da su bili tako sigurni da je vide. Gospa je odmah na početku obećala da će ostaviti znak, ali oni, kao i narod, bili su nestrpljivi te su svako malo molili i pitali Gospu, kad će ostaviti znak. Ona im je odgovarala:

Strpite se, anđeli moji!“, katkad bi samo počela moliti ili pjevati ili bi, jednostavno, nestala. S vremenom, prestali su postavljati to pitanje.

Nakon nekoliko mjeseci, u listopadu 1981., Gospa im je rekla kako se čudi što je više ne pitaju za znak, te im rekla: „Dragi moji anđeli, ništa se ne bojte. Ja ću vam sigurno ostaviti znak. Izvršit ću svoje obećanje.“ Obećala je ostaviti znak na Podbrdu. Prema svjedočenju vidjelaca, on je treća tajna i bit će vidljiv, trajan i neuništiv.

Neće biti napravljen ljudskom, nego Božjom rukom. Znak će biti svima nama dar, kao potvrda da je Gospa svih ovih godina bila prisutna među nama kao naša Majka. Vidioci tvrde da znaju kad će Gospa ostaviti znak. Također tvrde da im ga je jedanput pokazala te da je prekrasan.

Označeno u