Priključimo se trajnom moljenju krunice u organizaciji tri postaje Radio Marije

Tri postaje Radio Marije koje emitiraju program na hrvatskom jeziku "Radio Marije Srbije", "Radio Marije BiH" i "Radio Marije Hrvatske" organiziraju zajednički projekt trajnog moljenja krunice te pozivaju sve zainteresirane da se uključe.

Naglasili su kako trajnom molitvom krunice žele neprestano biti u Marijinoj prisutnosti te joj na taj način držati neprekidno otvorena vrata naših domova i domovine. “Trajno i zajedno moleći, svoje srce neprekidno držimo otvoreno za milosti s Neba, a milosti svih molitelja postaju i moje, i obratno. Nadalje, želimo sebe, svoje obitelji i narod čvrsto vezati uz Majku Božju i preko nje i njezine krunice uz samo Presveto Trojstvo”, istaknuli su, a kako prenosi HKM.

U svojem pozivu organizatori su naglasili kako su trajnu molitvu krunice počeli emitirati putem Youtube kanala od 07. listopada. “Na ekranu se mogu vidjeti Gospine slike iz marijanskih svetišta svih naših (nad)biskupija i provincija. Time želimo postići da se svi osjetite pozvani i kao doma, te da na molitvu krunice, kao u procesiji, dođete sa svojom lokalnom (biskupijskom/provincijskom) zaštitnicom. U sredini ekrana su otajstva krunice od dana. Promatranje otajstava pomaže pri sabranju tijekom molitve", napisali su.

Govoreći o razlozima snimke krunice istaknuli su: ”Jedan od razloga je da se moleći uz snimak pridružujete velikoj obitelji Radio Marije koja svaki dan moli nekoliko krunica. Drugi razlog je naše međusobno povezivanje. I na koncu, oni kojima je teško moliti sami, na ovaj način dobivaju zajednicu s kojom mole, a oni koji još uvijek ne znaju moliti krunicu, dobivaju priliku naučiti moliti ovu prekrasnu i Gospinu najdražu molitvu”.

Kakao je navedeno u pozivu: "krunicu emitiramo svakih pola sata od 00.00h do 24.00h. U tom vremenu svaki dan molimo sljedeća otajstva krunice od dana:

Ponedjeljkom – Radosna otajstva

Utorkom – Žalosna otajstva

Srijedom – Slavna otajstva

Četvrtkom – Otajstva svjetla

Petkom – Žalosna otajstva

Subotom – Radosna otajstva

Nedjeljom – Slavna otajstva

Svaki dan u tjednu emitiramo drugi snimak: ponedjeljkom snimak krunice koju su molila djeca, utorkom mladi, srijedom očevi, četvrtkom svećenici, petkom bolesnici, subotom časne sestre i nedjeljom obitelj.”

Način na koji je moguće sudjelovati jest javiti se na mrežnu stranicu – trajnamolitvakrunice.org, upisati i poslati svoje osnovne podatke (ime, prezime, mjesto, broj telefona) te termin u kojem se želi moliti krunica. Organizatori će nakon toga ime i prezime unijeti u tabelu Raspored molitelja. “Važno je upisati termin i preuzeti obvezu, jer se time dobivaju i veće milosti u molitvi. Rizično se prepustiti raspoloženju, pa moliti na način ‘kad mi dođe‘. Termin uvijek možete promijeniti, ukoliko pak počnete pa odustane nije vam grijeh, a slobodni ste u svako doba izaći iz ovog molitvenog lanca. Molitva zadobiva dodatnu snagu kroz redovitost, a još više kroz zajedništvo molitelja. Nakon što ste izabrali svoj termin, budite svakako slobodni moliti s nama i u drugim terminima. Ako Vas pri molitvi ometa snimak krunice, možete smanjiti zvuk, ali trudite se u preuzetom terminu izmolite dobro ‘svoju‘ krunicu”, napomenuli su.

“Dobro izmoljena krunica čini čuda. Kako bismo dobro molili, potrebno je prije svake molitve izreći (svoju osobnu) nakanu na koju molimo, i drugo, staviti se u prisutnost osobe kojoj se molimo. Oboje je jako važno.

Donosimo popis zajedničkih nakana, a vi svakako uključite i svoju osobnu.

– da začeto dijete ugleda svjetlost dana – sa svako dijete ima radosno djetinjstvo – da mladež nađe puninu radosti i života – da nam obitelji budu blagoslovljene mirom i zajedništvom – da u našem narodu vlada sloga i pravda – da bolesnici zadobiju ozdravljenje i snagu u svojim bolestima – da umirući u Bogu nađu milosrđe – da duše u čistilištu uđu u raj – da svi mi upoznamo Krista i onoga koji je njega poslao

Pa krenimo zajedno na ovo milosno putovanje s Gospom, našom Majkom i najmoćnijom zagovornicom”, zaključili su u svojem pozivu.

Označeno u