Tjestenina sa sjemenkama suncokreta

Post za katolika znači uzeti samo jedan puni obrok u danu, a kako je to obično ručak, donosimo vam jedan od prijedloga za današnji koji osim što je zdrav je i jeftin. Jedan od začina koji ne košta ništa u ovom receptu je molitva (za vrijeme kuhanja vrijedi pravilo ' MOLI I RADI ). Poslužite ga s ljubavlju, blagoslovite i pojedite sa zahvalnošću. Dobar tek

Sjemenke suncokreta su jedna od hrana koje podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema. Djeluju na dva načina. Imaju mnogo vitamina E koji je vrlo važan za srce, a također imaju i dobar učinak za sniženje kolesterola i krvnih lipida. Na 100 grama, sjemenke suncokreta imaju 32% dnevnih potreba magnezija, a on je potreban za preko 300 biokemijskih reakcija u tijelu.

Održava normalnu živčanu i mišićnu funkciju, regulira ritam srca, održava imunološki sistem zdravim i čuva čvrstoću kostiju zajedno sa kalcijem. Bogate zdravim nezasićenim mastima, proteinima i desetinama različitih nutrijenata, ove sjemenke ne dobivaju dovoljno pažnje iako su jedna od najzdravijih namirnica koje možete pojesti. I baš zato, tjesteninu s brokulom i sjemenkama ponekad ubacite u vaš jelovnik.

Potrebni sastojci: 2 žlice sjemenki suncokreta Glavica luka 1 žlica maslinovog ulja 1 / 2 šalice nasjeckanih rajčica 5-10 cvjetova brokule 2 šalice tjestenine Priprema: Sjemenke suncokreta prepržite dok ne budu zlatno smeđe. Na maslinovom ulju popržite luk, a brokulu prokuhajte par minuta u slanoj vodi. Tjesteninu skuhajte, na luk dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da kuha malo. Rajčici dodajte brokule i na kraju kuhanu tjesteninu. Na kraju začinite maslinovim uljem i sjemenkama.

Označeno u