U tijeku prijave za adventske e-duhovne vježbe

Život je kao i sport. Što se bolje za njega pripremiš, to ćeš ostvariti i bolji rezultat, naravno uz Božju pomoć.

Isto pravilo vrijedi i za duhovni život: što se bolje duhovno pripremiš za neki blagdan, svetkovinu ili vrijeme - to ti Bog može uliti i više milosti koje se toga dana „prosipaju s Neba“.

Kako bi nam pomogli u ovim našim duhovnim treninzima i pripremama, naši vrijedni fratri iz Pazina opet su nam pripremili zadatke za duhovnu vježbu – to su NOVE ADVENTSKE E – DUHOVNE VJEŽBE.

Prijave za njih traju do 30.11.2019. u 22:00. Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće!

Kroz e-duhovne vježbe koje će trajati kroz cijelo došašće, razmatrati će se različita Božja imena. Ovako e-fratri najavljuju sadržaj vježbi: „Vidjet ćemo osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćemo još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će nam da Boga upoznamo s različitih strana, te da naš odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćemo zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćemo vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćemo i nad onim imenima koja nas sve više približavaju Kristovu rođenju: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena za dvadeset i četiri dana došašća.“

Ove duhovne vježbe pripremaju fra Josip Vlašić, fra Marinko Klaić i fra Darko Tepert.

Počet će 1. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a odvijati će se uglavnom u četiri koraka: priprema, čitanje, razmatranje, molitva.

Za one koji se prijave putem e-maila ili putem aplikacije detalji će biti poslani u uvodnom pismu koje će primiti dan prije početka duhovnih vježbi tj. 30. studenoga.

Prijave na e-duhovne vježbe možete potražiti OVDJE.

Označeno u