9 savjeta egzorciste

1. Molite Anđeo Gospodnji

Kao što je iskusni egzorcist biskupije Denver, Chad Ripperger, izrazio , ” jedna od najučinkovitijih stvari za stvaranje blagoslovljene atmosfere u domovima i obiteljima je da roditelji mole Anđeo Gospodnji u 6 ujutro, u podne i u 6 u večer”. To, dodaje stručnjak, “štiti ljude u duhovnoj borbi”.

2. Živjeti u milosti, protuotrov protiv đavla

Egzorcist iz Mountain Westa (Sjedinjene Države) istaknuo je u Nacionalnom katoličkom registru važnost življenja u milosti kako bismo bili “duhovno imuni” na demonske prijetnje i prokletstva. “Bez milosti, osoba je bespomoćna protiv bilo kakve čarolije ili prokletstva”, objašnjava on. Da bi to ilustrirao, ispričao je primjer čovjeka koji, daleko od vjere, godinama nije provodio svoj sakramentalni i molitveni život kada je bio žrtva čarolije “sreće” slične privezima.
“Odjednom je postao opsjednut mislima o preljubu s osobom koja mu je to radila. Nikada je nije smatrao privlačnom. Volio je svoju ženu i odjednom je postao opsjednut tom ženom”, žrtva jedne od višestrukih čarolija, tvrdi on. Egzorcist mu je pomogao da nastavi svoj molitveni život i vrati se vjerskoj praksi i Crkvi kako bi se suočio s tim prijetnjama.

3. Molite svaki dan za djecu i obitelj

Za egzorcista biskupije Denver, Chada Rippergera, jedna od najboljih zaštita za obitelj jednako je jednostavna kao i zahtjevna: “Duhovna bitka je toliko intenzivna da morate moliti svaki dan za zaštitu svoje djece .”

4. Ispovijed, koje se vrag boji

Kapucinski egzorcist Paolo Carlin uvjerio se u svojoj dugoj karijeri da se ‘sakramenta ispovijedi đavao posebno boji i mrzi ga zbog broja duša koje mu otima i omogućuje nam da budemo primljeni u naručje Krista koji uranja nas u svojoj krvi i čisti od mrlja grijeha.

5. Molite se Djevici Mariji da rasvijetli probleme

Jedan savjet koji je pokojni egzorcist Gabriel Amorth neprestano ponavljao bio je posvetiti se Djevici Mariji i obnoviti svakodnevnu posvetu kako bi obitelj bila zaštićena od đavla. Chad Ripperger posebno preporučuje zazivanje Gospe Žalosne ako opasnost pogađa djecu, budući da su “mnogo puta problemi skriveni i roditelji ne znaju što se događa. To će biti način da roditelji to brzo otkriju i riješe.”

6. Bježite od okultnih praksi i New Agea

Jedna od glavnih preporuka kapucinskog egzorcista Paola Carlina je usklađenost s vlastitom vjerom. “Život u kojem nema vjere ili je nepotpun odnos s Isusom plodno je tlo za izvanredne akcije đavla”, objašnjava on.
“Osim toga, održavanje prividnog života vjere s okultnim i ezoterijskim filozofijama i praksama kao što su horoskopi i proricanja ostavlja osobu otvorenom prema neprijatelju, dopuštajući đavlu da uđe u njen život i utječe na njega.” “Ljudi misle da su crna magija i proricanje besmislica, a nisu, već situacije u kojima se možete dovesti do opsjednuti sotonom.’

7. Prakticirajte vrline i imajte zdrave hobije

Za Carlina, jedan od najboljih protuotrova protiv utjecaja đavla u svakodnevnom životu i u obitelji sastoji se od kršćanskog života koji bi trebao voditi zdravim hobijima, kao što je “slušanje dobre glazbe koja uzdiže naš duh prema Bogu.”
Na taj način u “izbjegavanje i ispovijedanje grijeha, čitanje Svetog pisma ili posjećivanje sakramenata” ključni su za život imun na Sotonino djelovanje. On također spominje prakticiranje vrlina, jer “Sotona se ne boji egzorcizma toliko koliko poniznosti. Prakticirajte milosrđe sa svojim bližnjima opraštajući bez uvjeta i ljubeći svoje neprijatelje.”

8. Posveta i molitva u obitelji

Za egzorcista biskupije Denver, “posvećenje obitelji i njezinih konkretnih problema podrazumijeva drastično jačanje obitelji i doprinosi uklanjanju njezinih mana i unutarnjih problema. Očito, dodaje on, roditelji trebaju imati redovit molitveni život i dati djeci da se često mole kako bi, kada dođu iskušenja, imali naviku i disciplinu molitvenog života na koju će se vratiti.”

9. Osobna posveta Gospodinu Isusu Kristu po Bezgrješnom Srcu Marijinu