Kako se nositi sa smetnjama tijekom molitve, prema svetoj Maloj Tereziji

"Cvjetić" nudi svoje jednostavne savjete za one koji se bore s rastresenostima usred molitve.

Za mnoge od nas, kada sjednemo moliti, bombardirani smo stalnim smetnjama. To može biti bilo što, od otkucaja sata na zidu, nanjske vani ili čak niz misli o raznim ljudima ili odnosima u našim životima, prenosi Aleteia.

Može biti teško usmjeriti pažnju na Boga i ostati u razgovoru s njim.

Ponekad nam Bog želi skrenuti pozornost na prijatelja ili člana obitelji koji je u nevolji. Možda oni trebaju naše molitve ili ljubav.

Pročitajte što je sv. Mala Terezija napisala o distrakciji za vrijeme molitve: “Ponekad nam Bog želi skrenuti pozornost na prijatelja ili člana obitelji koji je u nevolji. Možda oni trebaju naše molitve ili ljubav. Na taj način distrakcija se okreće na pravi način i umjesto da nas odvede od Boga, ona nas približava njemu i njegovom Božanskom planu”.

A u nekim slučajevima Bog želi da molite za određenu osobu ili da joj pomognete.

Trebamo biti pažljivi kako bismo prepoznali kad se to dogodi, trebamo uočiti ako razmišljamo o nekome ili čak o nečemu što smo vidjeli na netom prije molitve na društvenim mrežama. A u nekim slučajevima Bog želi da molite za određenu osobu ili da joj pomognete.

Sv. Josemaria Escriva kaže: “Što je apostol bliži Bogu, to se njegovo srce sve više širi.” Sljedeći put kad budete ometeni za vrijeme molitve, ponudite tu distrakciju Bogu i otvorite srce onome što vam Bog želi poručiti u tom trenutku.

 Dakle, sljedeći put kada osjetite da ste rastreseni tijekom molitve, ponudite je Bogu i otvorite svoje srce svemu što vam Bog želi priopćiti u tom trenutku.