Otac Lorenzo savjetuje kršćane koji svugdje vide vraga: "Čovjek s odraslom vjerom se ne boji sotone ni njegove degenerirane djece"

Otac Lorenzo savjetuje kršćane koji svugdje vide vraga: "Čovjek s odraslom vjerom se ne boji sotone ni njegove degenerirane djece"

Otac Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva preko Facebook stranice Sjeme svakodnevno daje osvrt na današnje evanđelje.

Ovog puta, između ostalog, otac Lorenzo daje savjete onim kršćanima koji svugdje vide vraga osvrnuvši se na Evanđelje po Luki koje kaže: "Vratiše se zatim sedamdesetdvojica radosni govoreći: "Gospodine, i zlodusi nam se pokoravaju na tvoje ime!" A Isus im reče: "Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima."

U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo. Sve mi preda Otac moj i nitko ne zna tko je Sin - doli Otac; niti tko je Otac - doli Sin i onaj kome Sin hoće da objavi."

Tada se okrene učenicima pa im nasamo reče: "Blago očima koje gledaju što vi gledate! Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli!" Lk 10,17-24

U Crkvi postoje neki svećenici koji, umjesto da u srce naroda usade strah Božji, onu nastoje u srca mnogih ljudi staviti strah od sotone. Zbog toga, ti kršćani svugdje vide vraga i osjećaju se progonjeni njegovom prisutnošću. Ti kršćani su kao prvo veoma daleko od Crkve i imaju prirodnu religioznost. Oni uvijek traže egzorcista. Naravno, opsjednutost đavlom svakako postoji, ali u mnogim slučajevima se radi o tome da ne žele nositi križ. Za takve ljude egzorcizam znači biti oslobođen boli i patnje. Čovjek s odraslom vjerom se ne boji sotone ni njegove degenerirane djece. Čovjek vjere ima moć nad sotonom i njegovom djecom. Sjećam se jednog događaja iz života sv. Gerarda Maielle. Jedne večeri, na povratku u svoju vjersku kuću, koja se još uvijek nalazi u Deliceto-u (Foggia), izbila je oluja dok je na konju prelazio rijeku Cervaro. Konj se počeo propinjati. Dok je svetac pokušavao ukrotiti konja, pored sebe je ugledao đavla. Nadnaravnom odlučnošću sv. Gerard je, u Isusovo ime, naredio sotoni da uzme uzde i izvede ih iz rijeke. Tako se i dogodilo.

Isus daje svojim prijateljima moć nad demonima. Ne boji se čovjek vjere sotone, već se sotona boji čovjeka vjere. Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva) Otac Lorenzo Montecalvo

Označeno u