Drugo mišljenje o cjepivu. Što je istina?

Pravo na drugo mišljenje je u medicini nešto što pacijentu daje mogućnost doći do temeljite dijagnoze.

Nitko se ne ljuti i ne bi se trebao ljutiti ako pacijent u traženju rješenje čuje mišljenje nekog drugog liječnika. Zato čudi kako smo ušli u razdoblje gdje se pravo na drugo mišljenje smatra nečim što je opasno i neprimjereno. Tema cijepljenja spada u tu domenu. Svakodnevno slušamo o bezuvjetnoj potrebi cijepljenja. Izreći o tome drugo mišljenje ne znači udarati na nečiju savjest i vršiti antipropagandu. Izreći drugačije mišljenje o cjepivu ne znači ljudima nametati zabranu cijepljenja. Upravo drugo mišljenje im može pomoći da sami mogu lakše po savjesti i slobodno donijeti svoju odluku. Svoja mišljenja iznijela su dr.med Nikolina Penava, mag.med.biokemije Josipa Juričev Sudac i Tea Sušac prevoditeljica knjige mr.sc. Pamele Acker "CIJEPLJENJE- katolički pregled".

"Nigdje u mainstream medijima, bilo državnim ili nacionalnim nećemo vidjeti je li imao netko nuspojave od cjepiva ili da je imao problema zbog toga. Je li to baš nema ili mediji ne žele izvještavati o tome i naravno što će čovjek učiniti cijepiti se ili ne koji je vaš savjet" pitao je voditelj fra Mario Knezović mag.med.biokemeije Josipu Juričev Sudac koja već ima neka saznanja o nuspojavama: "Imamo jednu apsurdnu situaciju da do cijepljenja svi su umirali od COVID-a 19 a sad nakon cijepljenja ako netko umre onda kaže umro je od te i te bolesti nije od cjepiva ne može se to dokazati što je meni sasvim besmisleno i mislim da je to jedna velika prevara. Ja dolazim do podataka o nuspojavama sa raznih američkih stranica npr. jedna državna institucija objavljuje snimke nuspojava i smrtne slučajeve. Neke nuspojave su zbilja dramatične pogotovo reakcije neurološkog sustava koje su dokumentirane video filmićima i mislim da su ti izvještaji vjerodostojni. Treba naglasiti da kod prijave simptoma odnosno nuspojava nakon cijepljena zapravo se jako mali broj prijavi, otprilike 10 posto. Ja sam već čula kod nas u Hrvatskoj gdje su članovi obitelji cijepljeni da je doslovce u 24 sata se promijenilo zdravstveno stanje, da su neki ljudi u invalidskim kolicima i da su neki nakon cijepljenja umrli. Ja se ne bi cijepila i ne bi nikom savjetovala da se cijepi, zašto, jer nitko nije preuzeo odgovornost za ovo cjepivo niti za posljedice, niti u kratkoročnom pa tako ni u dugoročnom razdoblju", objasnila je mag.med.biokemije Josipa Juričev Sudac.

"U pitanje je naše zdravlje, naša djeca, naša budućnost pa ako barem nemamo pravo na drugo mišljenje to je Goli otok", konstatirao je fra Mario.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku: