3. dan Mladifesta jutarnji program

Jutro je i trećeg dana Mladifesta započelo jutarnjom molitvom za vrijeme koje je već svako sjedeće mjesto na klupama i po hladovini bilo popunjeno, sve do polovine livade.

Uistinu veliki broj prisutnih mladih od samog početka programa. Nakon fra Marinkove meditacije i prekrasnih pjesama Međunarodnog zbora, jutarnju katehezu mladima održao je mons. DOMINIQUE REY, Biskup iz Fréjus-Toulon, Francuska. Govorio je o darovima, karizmama i kako u ovom razjedinjenom i fragmentiranom društvu, samo živa vjera može donijeti zajedništvo.

Nakon njega uslijedila su dva svjedočanstva SHERMAN LUK (Hong Kong) i PATRICK FELICIEN (Guadeloupe, FR), a predviđeno treće svjedočanstvo časne sestre Brigite, klarise iz Brestovskog zbog nedostatka vremena prebačeno je za poslijepodne.

Konferencija za novinare koja je bila predviđena za 10.30 na press štandu Radiopostaje Mir Međugorje, zbog duge kateheze biskupa Reya, započela je tek oko 11,00 sati.

Prvo se novinarima obratio sisački biskup mons. Vlado Košić, koji im je priznao kako je u Međugorje već prije dolazio, ali privatno, dok je sada sretan jer može ovdje i službeno boraviti, te tako i svojom prisutnošću podržati tristotinjak mladih i osmoricu svećenika iz njegove biskupije koji su došli ovdje posvjedočiti o 1. Mladifestu u Hrvatskoj. Nakon njega novinarima se obratio francuski biskup DOMINIQUE REY, koji je i sam već više puta boravio u Međugorju. Kazao je: „Sada malo bolje otkrivam ovo mjesto. Ovdje sam vrlo kratko bio prije 25 godina, samo dva do tri dana. Otkrivam gorljivost ljudi u procesiji, u molitvama, u ispovijedima… Ganula me univerzalnost koju ovdje nalazim… Tolike zemlje koje su se ovdje okupile. Univerzalnost Crkve koja se izražava kroz sve te jezike… Naglašavam ovo što se ovdje živi je Marijina poruka, koja je poruka nade. U našem društvu vrlo često primjećujemo nedostatak nade. Svatko vidi samo kraj svojega života, a Marija nas stavlja u vezu s Nebom. Ona utjelovljuje nadu! Ona je znak nade!“ Podsjetnik:

Poslijepodnevni program započinje i danas u 16 sati svjedočanstvima: s. Brigite, klarisa iz Brestovskog, zatim EMANUELA PERRONE (Italija) i članovi irske humanitarne organizacije MARY'S MEALS.

Večernju misu će predslaviti mons. Henryk Hoser, s propovijedi na poljskom jeziku, a iza nje će biti molitveni trenutak: MARIJA NAS VODI ISUSU – PROCESIJA S GOSPINIM KIPOM na platou vanjskog oltara.