5. dan Mladifesta: Marija ikona vjere

Peti dan Mladifesta je „Gospin dan“ jer se neslužbeno slavi Gospin rođendan.

Od samoga jutra puno je mladih po cestama, u razgovoru ili sami s krunicom u ruci, jedna netipična ranojutarnja živost. I molitva u 9 sati je već dobro posjećena.

Od 09.45 uslijedila je KATEHEZA Mons. Hosera. Trajala je skoro do 11,00 sati, a nakon nje slijedila su dva svjedočanstva o svećeničkim pozivima: vlč. BRANISLAV BABJAK iz Slovačke i fra JACK MARDEŠIĆ i mladi iz Australije i Belgije.

POSLIJEPODNEVNI PROGRAM

U 16,00 sati KATEHEZA: nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju.

VEČERNJI PROGRAM

Nakon krunice, a pred početak misnog slavlja, mladi su na oltar prinijeli sto metara dugo platno na kojemu su posljednjih dana ispisivali svoje molitve.

Svetu Misu predslavio je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, u koncelebraciji mons. Luigia Pezzuta, mons. Henrika Hosera, umirovljenog biskupa iz Koreje i provincijala fra Miljenka Šteke te ostalih 714 svećenika, dok ih je barem 60-tak još ispovijedalo.

Na početku Mise fra Marinko je pozdravio mons. Fisichellu riječima: „Hvala vam na vašem dolasku na Mladifest, na vašim riječima koje ste nam uputili u katehezi – kako biti misionar Kristove ljubavi, kako biti misionar nove evangelizacije u današnjem svijetu.“

U propovijedi mons. Fisichela nastavio je govoriti kako je važno shvatiti dvije istine naše osobe: 1. da smo ljubljena Božja bića i 2. i da je naš zadatak biti misionari te poruke svijetu koji je izgubljen i žedan prave ljubavi.

Na kraju fra Marinko je rekao jedno veliko HVALA! Prvenstveno Gospi, a onda svima onima koji su pomogli da ovo budu dani opipljive Božje ljubavi.

Prijenos je uživo gledan s 2.856.000 jedinsntvenih IP adresa, uz brojne kabelske televizijske kuće diljem svijeta koje su se uključile u prijenos.

Nakon mise je bilo Klanjanje pred Presvetim sakramentom koje je vodio fra Marinko Šakota te veliki svećenički blagoslov – kao žive zrake Isusa, našeg Sunca. Iza toga je slijedilo poslanje: naime predstavnici svih zemalja primili su simboličan dar – krunicu (da ih podsjeća na Mariju) i hodočasnički štap (da se oslone na Isusa) iz ruku trojice nadbiskupa Henryka Hosera, Luigia Pezzuta i Rina Fisichelle koji su se pri darivanju poklona toplo ispričali s mladim hodočasnicima.

Pred završetak u pjesmi i veselju, prikazan je podsjetnik na najvažnije trenutke Mladifesta u filmiću BEST OF THE MLADIFEST čiju audio produkciju potpisuje ICMM, a video produkciju foto Đani. Bili su to doista prekrasni kadrovi uslikani svih ovih dana kao još jedan podsjetnik na sve ono što je uloženo u program i organizaciju, te ono što je Božja milost poslala s neba. Pa čak i munje!

Doviđenja do slijedećeg, 31. Mladifesta – oprostio se sa svima fra Marinko i pozvao je mlade da ujutro u pet sati budu s njim na misnom slavlju na Križevcu, kojim će na blagdan Preobraženja Gospodnjega završiti trideseti jubilarni Festival mladih.

Dan otvaranja 30. Mladifesta: Zajedništvo „STARE I NOVE“ crkve

Konferencija za medije: Koju poruku Mladifest šalje današnjim mladima?

Najava programa glavnih predavača i celebranata misnih slavlja

Nadbiskup Carballo na Mladifestu: Ovdje se moli za Papu! Ovi mladi ljube crkvu

2. dan Mladifesta: „BOG OSVAJA JER GOVORI JEZIK RADOSTI!“ – L. Pezzuto

3. dan Mladifesta jutarnji program

Poruka Kardinala dr. Christopha Schönborna mladima u Međugorju na 30. Mladifestu

3. dan Mladifesta: PRESVETO TROJSTVO SE ŽELI NASTANITI U NAŠEM SRCU! TOME NAS MARIJA VODI!

'Pod Smokvom' u Međugorju

MLADIFEST: NEDJELJA POSLIJEPODNE U ZNAKU Zajednice CENACOLO