FRA SLAVKO MOLI ZA NAS!

U Međugorju ovih dana Mladifesta boravi i mlada umjetnica EVA VUKINA rodom iz Čakovca.

Došla je sa svojim bratom i molitvenom zajednicom Totus Tuus. Svima onima koji su bili na velikom koncertu u Areni „Progledaj srcem“, i svima onima koji su isti pratili preko Laudato TV-a ili facebooka, a također i onima koji slijede priloge „Pod smokvom“, ime Eve Vukine nije nepoznato, ona je naime ona umjetnica koja je pred 18 tisuća okupljenih naslikala GOSPIN LIK kako bdije nad svima njima, dok je zbor posvećenih osoba pjevao međugorsku himnu „Došli smo ti Majko draga…“.
Međugorje je vrlo važno Evi i njezinoj obitelji jer su se po Gospinom zagovoru u njezinom životu (već samo njezino začeće) i životu njezne obitelji dogodila brojna mala i velika čuda. Eva doista gleda „očima vjere i srca“ i stoga uspijeva vidjeti u svakodnevnom životu puno Božjih milosnih intervencija.

Jednu takvu čula je i poslušala i danas, naime, dirnuta ljepotom i plodovima ovog Mladifesta, osjetila je u srcu jednu veliku zahvalnost prema pokojnom fra Slavku Barbariću koji je prije 30 godina sve ovo pokrenuo. Osjetila je poticaj da ga nacrta i tako ga „crtežom utjelovi“ ovdje, u njegovom Međugorju. I za oko joj je zapela ona fotografija gdje on pokazuje „palac gore“ – izražava svoje sviđanje i odobravanje, te njegov citat: „SVE ŠTO RADIŠ RADI SRCEM!“. Napisala je ovako: „Danas prije mise ulovila me inspiracija. Na srcu mi je ovih dana veliki čovjek koji je na neki način zaslužan za Mladifest i mislim da zaslužuje biti u mojem sketchbooku na današnji datum. Ovo bi bila njegova reakcija na pogled s Neba prema Međugorju koji je ovih dana veličanstven.Moli za nas fra Slavko!

E pa kao da je fra Slavko danas, preko Evina crteža želio poručiti svima nama, a posebno fra Marinku Šakoti koji se doista srcem dao da sve ovo uspije, kako je zadovoljan svime i kako svima onima koji su došli, doprinijeli u organizaciji i posebno fra Marinku, daje jedan veliki „LIKE!“

eva-vukina-u-medugorju.jpg