Danas sahrana preostalih šestero mladih

Sprovodni obredi za pokojne Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipu Pavkovića i Marija Pavković održati će se u ponedjeljak 4. siječnja 2021. u 12,00 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu.

Misu zadušnicu predvoditi će mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Podsjećamo, u velikoj nesreći vjerovatno gušenjem život je u novogodišnjoj noći izgubilo osam mladih ljudi – svi rođeni 2001. godine iz Posušja.

Smrt osmero mladih iz Posušja potresla je BiH, Hrvatsku i regiju. Roditeljima i prijateljima bilo je sumnjivo što im se nitko ne javlja jutro nakon proslave dočeka Nove godine. Nisu se javljali na telefone, a roditelji su uspjeli kontaktirati susjede koji se nalaze pored kuće gdje je bila proslava. Jedan od susjeda je razbio staklo kako bi ušao u kuću, a kada je otvorio vrata ugledao je stravičan prizor. Osmero mladih od kojih je većinu i poznavao sjedilo je nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio kako njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i hitnu pomoć koja kada je došla na mjesto nesreće mogla samo konstatirati smrt.