SVA MOJA SIDRA - IVICA URSIĆ – gost 1. Korizmene tribine u Gorici

Program ovogodišnjih korizmenih tribina, koje već tradicionalno organizira Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, započeo je u petak, 19. veljače 2016. godine u 20,00 sati, gostovanjem gosp. IVICE URSIĆA za neke nepoznatog, a za neke i ponajboljeg radijskog urednika i voditelja rado slušane radio emisije „Uvijek nedjeljom“ koju prenose i naša radija Radio Grude i Radio Mir Međugorje.

U nevelikoj prostoriji starog župnog dvora, okupilo se 60-tak gostiju, ne da poslušaju nešto novo, kako je rekao i sam gost tribine, nego da pronađu potvrde vlastitim intuicijama, vlastitim pogledima i nadanjima, i da nekako svi skupa otkriju kako nisu sami na putu svoje vjere i domoljublja. Ova tribina, kako Ivica reče, njegovo je 202 svjedočanstvo - izlaženje pred ljude, priča o tome kako se Bog proslavio u njegovom životu i kako ga je Gospa čudesno ozdravila od raka onda kad joj se prepustio.

Tribina je, osim toga, bila i svojevrsno predstavljanje 2. izdanja Ursićeve knjige SVA MOJA SIDRA te jedan omage Hercegovini koja ga je prihvatila onda kad su mu naprasno zatvorili mogućnost emitiranja emisije na radio Splitu.

U nadahnutih 70-tak minuta svjedočanstva, Ivica Ursić uspio je, onim njegovim umirujućim i baršunastim radijskim glasom, ispreplesti svjedočanstva iz vlastitog života s poučnim pričicama, dosjetkama, aktualnom situacijom, i baš kao u svojim emisijama pokazati koliko je širok i pronicav njegov duh kroz koji Božji Duh otkriva sakrivene, i obasjava potamnjene nakane ljudskih srdaca. Uvijek neki novi pogled i kut na Božju Riječ, ostaje Ivičin glavni zaštitni znak. Tako nas je i ovaj put, nadahnut sutrašnjim evanđeljem Preobraženja, ohrabrio da se ne bojimo biti MANJINA, jer dokle god smo manjina, znači da smo na dobrom, uskom putu koji vodi u Nebo! Pronicavo nas je uputio i da se ne zavaravamo različitim pričama i ratovima koji se vode oko nas, ratovima za vodu, naftu, ceste… jer su oni samo iluzija, dok se pravi rat zapravo vodi za ljudske duše. Jedino one imaju vječnu vrijednost!

Kraj Ivičina izlaganja je bio poput jednog klimaksa u kojem se doista vidjelo da je ovaj čovjek svoja sidra našao u svome Bogu, Gospi, obitelji…, i bio je izvrstan poziv da se otvori diskusija i razgovor i o drugim, bogatim Ivičinim iskustvima u intimnoj atmosferi župnog dvora! Nažalost, radi pomanjkanja vremena do toga nije došlo, nego je uslijedilo otvaranje izložbe slika samostalnog umjetnika Tome Hrgote koja će biti otvorena za razgledanje svim ljubiteljima umjetnosti u Galeriji u Gorici sve do Uskrsa!

Živimo u vremenu kada nam se čini da je vremena premalo – što zapravo nije istina, nego je važno kako ga upotrebljavamo i koje sadržaje biramo za prioritete. Ako želimo vrijeme iskoristiti za duhovno, kulturno i međusobno upoznavanje, svakako su ove Korizmene tribine jedna rijetka i lijepa prilika. Zato vas sve pozivamo na sljedeću tribinu koja je u petak 26. II. 2016. u 20 sati. Svoj težak životni put i zarobljenički put svoje obitelji kroz predstavljanje svoje knjige „260 dana“ posvjedočiti će Marijan Gubina iz Dalja kraj Vukovara! Dođite!