Blagoslovom kardinala Josipa Bozanića Laudato TV službeno otvorila 1300 m2 novog prostora televizije u Zagrebu

U zajedništvu zaposlenika, suradnika, donatora i ostalih uzvanika, blagoslovom kardinala Josipa Bozanića, Laudato TV službeno je otvorila 1300 m2 novog prostora televizije u Zagrebu.

Prigodni program otvorenja i blagoslova prostora Laudato televizije započeo je uvodnim obraćanjem kardinala Josipa Bozanića na terasi trećeg kata, u kojem je istaknuo važnost ovog dana za Laudato televiziju, ali i za sve gledatelje diljem Lijepe Naše i inozemstva.

‘Danas mogu reći kako je Laudato TV, uz direktoricu Kseniju Abramović, ostvarila svoju viziju uporno savladavajući prepreke i izazove te ostvarila ovo hvalevrijedno djelo – televiziju koja je korisna i potrebna hrvatskom društvu, ona koju su mnogi prepoznali kao alternativu drugim medijima, i u čijem su sadržaju mnoge obitelji pronašle utjehu, snagu i ohrabrenje.’

U sklopu blagoslova prostora Laudato TV-a, kardinal Josip Bozanić; mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH; vlč. Ivica Tolla, duhovnik Laudato TV-a; vlč. Piotr Wisniowski, direktor EWTN-a u Poljskoj; Iwo Bender, regionalni direktor EWTN-a za istočnu Europu i Ksenija Abramović, direktorica LTV-a, razgledali su kapelicu, izmolili molitvu svetog Ivana Pavla II. te obišli prostorije koje se nalaze na dva kata zgrade.

Kapelica, kao sastavni dio prostora Laudato televizije, obogaćena je križnim putem i vitrajima autora Branimira Dorotića, portretom sv. Ivana Pavla II. autora Branka Dede, oltarom, postoljem za Gospu, tabernakulom i ambonom u izradi Darija Barića te oltarnog triptiha autora Josipa Botterija Dinija. Na djela hrvatske sakralne umjetnosti koja se nalaze u kapelici i prostorima LTV-a osvrnuo se u svom govoru Milan Bešlić, likovni kritičar.

‘Sakralna komponenta umjetničkih djela suvremene hrvatske umjetnosti koja krase nove prostore Laudato TV-a u likovnom jeziku promiču Božju riječ, isto kao što Laudato TV vizualnim sadržajem komunicira Božji glas.’

Okupljeni uzvanici, uz glazbenu animaciju Klape HRM-a 'Sveti Juraj', blagoslov unutrašnjih prostorija i kapelice mogli su slušati preko razglasa. Nakon obilaska apostolski nuncij u RH, mons. Giorgio Lingua, uputio je ohrabrenje i podršku Laudato televiziji i stavio ih pod zagovor blaženika iz njegove rodne biskupije, biskupije Fossano u Pijemontu, blaženog Jakova Alberionea, koji je smatrao da bi današnji apostol naroda morao koristiti tisak, radio, kino i televiziju, sve ono što se može iskoristiti za brzo i atraktivno širenje Kristove poruke do svih krajeva zemlje, te je i sam na taj način naviještao Evanđelje svojom nakladničkom kućom 'Sveti Pavao'. Za ovu posebnu priliku, mons. Giorgio Lingua darovao je novoj kapelici u prostoru Laudato televizije i relikviju ovog blaženika kao poticaj i uzor, kako bi ona bila primjer vjernosti Crkvi i hrabrog naviještanja Radosne vijesti, s uvjerenjem i radošću.

‘Ne dopustite da vas obuzme mentalitet ovoga svijeta: ne pokušavajte se svidjeti ljudima, već Bogu. Marljivo radite i usavršavajte se sve više u svojoj struci, ali budite mirni: iza kulisa ćete imati najboljeg tehničara, najsposobnijeg redatelja, najtalentiranijeg voditelja i najinforminarijeg novinara. Iza kulisa, u svetohraništu, s vama i za vas radit će Onaj koji je Istina, Riječ, Svjetlo svijeta.’

Od početka svibnja Laudato televizija započela je s emitiranjem televizijskog signala s nove lokacije koja se nalazi u podnožju Medvednice, u Gračanima. U sklopu novog prostora nalaze se dva televizijska studija, prostorije redakcije, režije, montaže, snimanja, ostali uredski prostori zaposlenika Laudato TV-a, kao i kapelica.

O ovom velikom projektu koji je obilježio šestu godinu rada Laudato televizije, od pronalaska novog prostora i uređenja; o zagovoru Blažene Djevice Marije, sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II. i sv. Maksimilijana Kolbea koji ih prati te u zahvali svim uključenima, govorila je direktorica LTV-a, Ksenija Abramović.

‘Velika je ovo milost i Božji dar, da šest godina nakon što smo počeli s radom, možemo nastaviti u novoj radnoj sredini, u poslovnoj zgradi koja odgovarajuće ispunjava produkcijske, tehničke, studijske zahtjeve i naše profesionalne potrebe, kako bismo učinkovito mogli nastaviti biti u medijskoj službi evangelizacije. Iznimno me raduje što ovaj prostor možemo predstaviti svima vama koji ste svojim predanim radom, znanjima, vještinama, utrošenom vremenu, molitvama i donacijama doprinijeli tomu da smo danas okupljeni ovdje, u novom prostoru vaše i naše Laudato televizije, odakle ćemo još više i bolje stvarati lijepe, istinite i dobre televizijske sadržaje, planirati, osmišljavati i organizirati projekte, kako bismo na svoj način evangelizirali i donosili Božju riječ u domove brojnih obitelji diljem Hrvatske i inozemstva. Zahvaljujem svim djelatnicima Laudato televizije na strpljenju i dodatnom radu na preseljenju, na kojem su radili puna tri mjeseca, svatko prema svojim mogućnostima i u svojoj nadležnosti, kao i radnicima na predanom radu u ovim mjesecima preseljenja. Želim zahvaliti i svim našim donatorima, od najmanjih do najvećih, našim svećenicima i redovnicama na molitvenoj potpori, kao i svim gledateljima koji nam daju vjetar u leđa. Motivirani novim radnim prostorom i blagoslovom mogućnosti koje on donosi, nastavljamo s novim poslovnim izazovima.’

Označeno u