FRA JURE ŠARČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA LAUDATO: Tijelo sv. Leopolda B. Mandića ponovno u Hrvatskoj!

Kada se stvore prilike, tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića ponovno će doći u Hrvatsku, rekao je provincijal Hrvatske kapucinske provincije, fra Jure Šarčević.

Kada se sjetimo 2016. godine, kada je tijelo svetog Leopolda Mandića bilo u Hrvatskoj, u nama se bude osjećaji ljepote. Vjerujem da i mnogima pada napamet, zar ne bi bilo moguće da sveti Leopold ponovno bude s nama, rekao je fra Jure Šarčević u emisiji More milosrđa Laudato televizije. 

Provincijal hrvatskih kapucina napomenuo je kako su on i fra Flaviano Giovanni Gusella, upravitelj svetišta sv. Leopolda B. Mandića u Padovi, u kojem se čuva svečevo neraspadnuto tijelo, gotovo neprekidno u kontaktu.

- On mi je prije nekoliko mjeseci spomenuo tu mogućnost rekavši kako bi bilo dobro da opet u nekoj prigodi organiziramo dolazak svetog Leopolda. Meni, iskreno, to taj čas nije palo napamet, ali me oduševila ta ideja. Tako da, kada se stvore prilike, u nekoj obljetnici, postoji otvorenost. Mislim da je on potaknut vrlo lijepim događajem kad je tijelo sveca prije četiri godine bilo ovdje kod nas u Zagrebu i prije tri godine u južnoj Hrvatskoj, odnosno Herceg Novom, kad je vidio oduševljenje ljudi, organizaciju, zajedništvo vjernika, a i svećenika, biskupa – rekao je za Laudato TV fra Jure Šarčević.