Hod za život ove godine u deset Hrvatskih gradova hodzazivot.hr

Hod za život ove godine u deset Hrvatskih gradova

Ove godine održat će se Hod za život, obitelj i Hrvatsku u deset hrvatskih gradova. Građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca hodat će za život u subotu 7. svibnja, Zagrepčani u subotu 14. svibnja. Hod za život održava se u Splitu i Imotskom 21. svibnja, u Zadru i Pločama 28. svibnja te u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022.

''Posebno nas veseli i ponosni smo što će se prvi put hodati za život u gradovima: Varaždinu, Vinkovcima i Pločama. Okupili smo se u ovoj inicijativi jer nam je svima zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života'', ističu organizatori.

Geslo ovogodišnjeg hoda jest: ''Život je zakon!''

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, istaknula je važnost dostupnosti istinite i točne informacije za donošenje informiranog izbora. Znanost je dokazala da je život svakog od nas započeo začećem. Dužnost nam je biti glas onih čiji se glas ne čuje, istaknula je Blagojević.

''Ove godine Hod za život održava se u ozračju strašnog rata u Ukrajini. Mnogi volonteri Hoda za život uključeni su u prikupljanje pomoći, smještaja i davanja potpore izbjeglicama iz Ukrajine. Ovo ubijanje nevinih ljudi pred našim očima, sve nas čini još osjetljivijima za izgradnju kulture zaštite svakog ljudskog života – od začeća, kroz cijeli život do prirodne smrti'', izjavila je Željka Markić iz Nacionalne koordinacije Hoda za život.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, istaknuo je važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj na to odlučilo zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku.

''Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak'', istaknuo je Krpina. laudato.hr

Označeno u