Molitva u podne pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata za mir u Domovini i svijetu

Svaki dan u podne pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata molit će se za mir u Domovini i svijetu.

Zagrebačka gornjogradska Župa sv. Marka na blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa (27. prosinca 2020.) započela je sa svakodnevnom molitvom u 12 sati pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata kao potporu u borbi protiv širenja bolesti Covid-19 i potresa.

Ovih dana, kada je svijet toliko potreban dara mira, Župa sv. Marka još jednom poziva sve vjernike, naročito vjernike grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, da joj se priključe u molitvi za mir. Svi oni koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi mogu točno u podne zastati te se molitveno i u duhu priključiti molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

Lik Majke Božje od Kamenitih vrata ostao je čudesno sačuvan u požaru koji je izbio 31. svibnja 1731. godine. To je bio znak da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige.

I danas, ponovno ohrabreni tim istim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti molimo svakoga dana da Gospa svojim zagovor kod Gospodina isprosi mir u našoj Domovini i svijetu, ali isto tako i da čuva sve obitelji, svako dijete, mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike.

„Ta Bogu ništa nije nemoguće“ (Lk 1, 37).

U podne, nakon Anđeoskog pozdravljenja (Anđeo Gospodnji), može se moliti ova molitva na čast Gospi:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razornom požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade,svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. Kraljice mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen.

Majko Božja Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!

Označeno u