MOLITVENA ZAJEDNICA SRCE ISUSOVO Bogatija za 23 nova člana, 70 članova obnovilo obećanja

Prošle subote, 19. rujna 2020., u dvorištu potresom razrušene bazilike Srca Isusova u Zagrebu odvijalo se davanje obećanja članova Molitvene zajednice Srce Isusovo.

mz-srce-isusovo-obecanja-5.jpg

Misu je služio provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove pater Dalibor Renić uz koncelebraciju braće isusovaca iz Palmotićeve, a svečanost je glazbom uljepšao Akademski zbor bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma.

mz-srce-isusovo-obecanja-1.jpg

Te je večeri molitvena zajednica primila 23 nova člana, koji su završili zahtjevnu formaciju u trajanju od godinu dana, a 70 je članova obnovilo svoja već dana obećanja.

mz-srce-isusovo-obecanja-2.jpg

Molitvena zajednica inače ima veliki broj pridruženih članova i prijatelja koji ne mogu svakodnevno aktivno služiti, ali budući da su u vrlo bliskom odnosu sa zajednicom, običaj je da nazoče ovako velikom događaju. Ove godine to se nije moglo ostvariti zbog pandemije, pa je nedostajalo veliko slavlje na kakvo smo naviknuti.

mz-srce-isusovo-obecanja-3.jpg

Unatoč tomu što zajednica ne može normalno funkcionirati, ova mladost trenutno predvodi važne projekte: Ujedinjeni u postu i molitvi, vrlo posjećene (on-line) krunice preko Facebooka te koncerte koji se organiziraju sukladno epidemiološkim mjerama.

mz-srce-isusovo-obecanja-4.jpg

Uskoro će se otvoriti i mogućnost prijava za buduće nove članove i njihov ulazak u formaciju, pa će svi zainteresirani koji žive na području Zagreba moći poslati svoju prijavu.

Označeno u