RAZLOG ZA VELIKU RADOST Stoti rođendan proslavila – misnim slavljem D. Rukavina

RAZLOG ZA VELIKU RADOST Stoti rođendan proslavila – misnim slavljem

ČAKOVEC • Franjevački svjetovni red u Čakovcu imao je o svetkovini Bogojavljenja osobit razlog za veliku radost: njihova dugogodišnja članica Marta Bajs proslavila je svoj stoti rođendan u prisutnosti svoje braće i sestara iz bratstva zajedno s drugim štićenicima čakovečkoga doma za starije koji su se pridružili slavlju. No bila je to pomalo neobična rođendanska proslava jer je središnji događaj bilo – misno slavlje koje je predvodio fra Josip Šoštarić, duhovni asistent OFS-a u župi sv. Antuna Padovanskoga.

Konkretne poticaje uputio je okupljenima predslavitelj u svojoj homiliji, rekavši da se to rođendansko slavlje poklopilo s osamstotom obljetnicom Božića u Grecciu te Bogojavljenjem. Rekao je da je jedna osoba, Isus Krist, bio kraljevima razlog za klanjanje, a Herodu razlog za klanje, pa je i »sve nas potaknuo da budemo ljudi klanjanja, a ne oni koji će svojim jezikom klati i uništavati druge«, rekao je fra Josip.

Stogodišnjakinja Bajs cijeli je svoj život posvetila Bogu, uključujući i razdoblje života koje provodi u domu za starije, gdje okuplja svoje sustanare na molitvu i potiče ih da svoje patnje i teškoće koje dolaze sa starošću prikazuju Bogu. Uz dugovječnost, za staricu Bajs osobit je dar Božji bistar um i mudrost, izvori na kojima se još mogu napojiti i njezini puno mlađi članovi obitelji, prijatelji i poznanici.

glas-koncila.hr

 

Označeno u