San se ostvario – šesti rođendan Laudato.hr

Na blagdan Male Gospe, prije šest godina, započeo je s radom portal laudato.hr. San o televiziji kojoj je prethodio portal sve je više dobivao obrise stvarnosti.

Rad portala od početka je bio usmjeren jasnim kriterijem: u hrvatski medijski prostor unijeti što više istine, dobrote i ljepote i biti preteča prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima. Projekt televizije poduprli su i hrvatski biskupi, a LTV ima podršku i redovnika i redovnica. Tako je radom vodstva, djelatnika, suradnika i podupiratelja, te stalnom predanošću molitelja, Laudato televizija započela s emitiranjem na Božić 2015.

Laudato.hr danas sve više postaje ''portal televizije''. Jedno nadopunjava drugo, dopire gdje drugo ne može. Sve se više povezujemo s vama, dobrim ljudima diljem zemlje i svijeta, svemu što radite i ostvarujete za Dobro. Najavljujemo, pratimo i izvještavamo, a želja nam je umrežiti se toliko da Laudato televizija može doći u svaki hrvatski dom.

Zanimljivo je kako su prostori Laudato.hr-a i LTV-a providonosno blagoslovljeni u lipnju 2015. baš na dan objavljivanja nove Papine enciklike ''Laudato si''. Naziv enciklike, naziv portala i naziv prve hrvatske obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima podudaraju se u riječi koja ukazuje na potrebu slavljenja i hvale Gospodina. ''Laudato si'' – ''Hvaljen budi'' moto je i našega djelovanja.

Također u Pjesmi stvorova koju je napisao sv. Franjo Asiški imamo pohvale (laude) Bogu: Laudato sii, o mi Signore (u narječju u kojem se govorilo u svečevoj rodnoj Umbriji u 13. stoljeću) što u prijevodu znači: hvaljen budi, Gospodine moj! Iz dana u dan ponavljamo: 'Laudato si, o mi Signore - hvaljen budi, Gospodine, što imamo priliku raditi na Tvoju slavu!'

Od proteklog rođendana posebno zahvaljujemo Gospodinu što se Laudato TV može pratiti putem digitalnog zemaljskog signala na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije. Još jednom velika hvala svima koji su se javno očitovali, pisali Vijeću i pomogli nam u tome. Kroz nekoliko dana, točnije 11. rujna, svi gledatelji koji nas prate preko B.net ili Vipnet platforme moći će nas gledati u OSNOVNOM paketu. Očekujemo proširenje i na platforme drugih operatora!

Zahvaljujući Gospodinu za sve milosti kojima nas je tijekom ovih šest godina obdario, pozivamo sve vjerne čitatelje našeg portala i gledatelje televizije: podržavajte nas i dalje molitveno i financijski, shodno mogućnostima, kako bi naša televizija opstala i mogla doći u svaki hrvatski dom.

Postanite i naš prijatelj u Klubu putem stranice http://klubprijatelja.laudato.tv/. ZaJedno možemo više!

Neka nas Bog sve blagoslovi i vodi putem mudrosti, malenosti, vjere i nadasve ljubavi.

Laudato si - hvaljen budi, Gospodine za sve što si nam darovao i za sve što nas još čeka u Laudato avanturi s Tobom!