Sotonistički čin ispred Crkve na zagrebačkim Šestinama:„Zgroženi smo. Križ je okrenut naopako, pomokrili su se ispred crkve, slomljen je kip Blažene Djevice Marije...“

Župnik Šreter poziva sve koji nešto znaju o ovome gnjusnome činu da se jave njemu ili policiji...

Vandalski čin sa sotonističkim elementima, sažeo je u svojoj objavi na društvenim mrežama velečasni Robert Šreter što se noćas događalo ispred Župne crkve Sv. Mirka na zagrebačkim Šestinama. Ispred crkve, naime, župljane i župnika Šretera, koji je djetinjstvo proveo u Zaboku, dočekao je nemili prizor.

Pred glavnim ulazom u crkvu netko se pomokrio, a na crkvena vrata prema groblju postavljen je križ okrenut naopako. Od tih vrata do glavnog ulaza u crkvu razbacane su crne kutijice, a s jednog groba odlomljen je i razbijen kip Blažene Djevice Marije.

Svećenik Šreter zamolio je za počinitelje Božji oprost te pozvao sve koji imaju kakve informacije o ovom gnjusnom činu da se jave njemu ili policiji. No, jedna vjerna čitateljica Zagorje.coma, koja nam je ustupila ekskluzivne fotografije s mjesta događaja, jako je tužna i ljuta

„Svi smo zgroženi ovim činom, ne samo ja i moja obitelj, već i naši susjedi i brojni župljani s kojima sam jutros bila u kontaktu. Ovo nije tek vandalski čin kakvim se prikazuje u medijima, nego sotonistički akt koji napada našu crkvu i našu vjeru“, rezolutna je mlada Zagrepčanka koja napominje kako je njihov kvart miran i da u njemu žive ljudi koji drugima ne čine zlo i poštuju svoju i tuđu vjeru. No, jako im smeta, rekla je, kad se dirnu u njihove svetinje, a pogotovo kad se oskvrnu na ovako grub način. Stoga župljani očekuju da policija odradi svoje i otkrije počinitelje ovog zlodjela.

Označeno u