Split, 8.10.2022. – muškarci na koljenima S KRUNICOM

I Hrvatska je prepoznala potrebu da se u ovom teškim vremenima ratuje s krunicom u ruci, jer ne zaboravimo da je Gospa obećala svoju pomoć onima koji mole krunicu.

Posljednjih godina mogli smo vidjeti Poljake, muškarce, kako u velikom broju kleče moleći krunicu, a onda i Irce, i druge. Hrvatska se pridružuje ovom nizu zemalja.

Neki će reći da je to samo nekakvo ‘paradiranje’, želja da se pokažu pred drugima kao bolji vjernici ili što već. A opet, isti ti će možda za homoseksualce i njihove propagande sodomskog grijeha reći: “Tko sam ja da sudim?!” Bog nam je dao slobodu da se opredijelimo za dobro ili za zlo, a da bi se opredijelili moramo prosuđivati – što je dobro, a što zlo.

I ne zaboravimo da su i sveci savjetovali ovakav način svjedočenja vjere u javnosti. I sestre Majke Tereze npr. kad idu na apostolat, u posjet bolnicama, zatvorima, domovima – prolaze ulicama s krunicama u ruci.

Važna je zajednička molitva – to nam i Isus govori kad kaže: “Gdje su dvojica ili trojica u moje ime sabrana, tu sam ja među njima!” No, naravno, osim zajedničke postoji i osobna molitva Bogu, u tišini svoga srca, u skrovitosti. Oni koji nisu za ovakva javna svjedočenja vjere neka mole privatno, ali neka barem ne govore protiv onih koji mole i javno, jer moguće da ne znaju moć zajedničke molitve krunice. I neka se sjete da ima sve više onih koji bi htjeli, kao nekad, otjerati Crkvu u sakristije, da se moli samo u skrovitosti.

Hvala svima onima koji se i na ovaj način bore za obitelj i Domovinu!

Za sada se čini (8.10.2022.) da muških molitelja krunice na koljenima i nema baš puno u Splitu, no nadajmo se da će s vremenom ovo malo stado (koje, kako možemo vidjeti, ima i jednog pastira) biti i veće.

Sjećajmo se kako je Gospa nekad obranila Europu (7.10.1571.) – preko zajedničke molitve krunice.

I molimo. Tko privatno, tko javno.

Izvor: magnifikat.hr

Označeno u