Udruga Betlehem Sisak gradi besplatni vrtić za samohrane majke i obitelji s više djece. Donirajte i vi

Udruga Betlehem Sisak – koju vodi Družba sestara Milosrdnog Isusa prispjelih iz Pule u Sisak baš u prvim danima nakon potresa – potiho gradi ne bilo kakav vrtić, nego socijalni vrtić; besplatan za samohrane majke i obitelji s više djece.

“Danas smo ostali bez krova, ali zahvaljujući dobrim ljudima doći će novi. Hvala svima što podržavate naš rad molitvom i novčanim prilozima”, najnovija je objava s. Jaire Udovičić i s. Ivane Perković iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa koje u svojoj kući u Sisku grade socijalni besplatni vrtić.

Ove sestre – koje je utemeljio duhovnik “tajnice Božjeg milosrđa” bl. Mihael Sopoćko – na svojim društvenim mrežnim stranicama zahvaljuju stoga svima na molitvenoj i financijskoj podršci.

“I dalje smo u potrebi, pa potičemo sve koji mogu neka nam pomognu u izgradnji socijalnog besplatnog vrtića za samohrana majke i obitelji s više djece”, napisale su redovnice.

Mi, pak, podsjećamo da Udruga Betlehem, koja djeluje i u više drugih hrvatskih gradova, ima za cilj: spašavanje dječice osuđene na pobačaj, osnivanje kuća za trudnice u kriznim situacijama, duhovna i materijalna pomoć napuštenim trudnicama, samohranim majkama te obiteljima s mnogobrojnom djecom slabijeg imovinskog stanja.

Gradnju se na Facebook stranicama sisačkog Betlehema doslovno može pratiti iz koraka u korak – kako sestre pišu – “za osmijeh drage nam djece”.

Donacije za realizaciju projekta izgradnje socijalnog vrtića, točnije za adaptaciju njihove redovničke pro-life kuće mogu se uplatiti direktno Udruzi, na bankovni račun HR0524070001100494742 (Swift adresa: 0TPVHR2X).

Označeno u