VIDEO Mladi vjernici napunili Trg bana Jelačića: Njih tisuće plesalo i pjevalo po centru Zagreba Darko Pavičić

VIDEO Mladi vjernici napunili Trg bana Jelačića: Njih tisuće plesalo i pjevalo po centru Zagreba

Tisuće mladih vjernika uputilo se danas nešto iza 13 sati na na tradicionalno, 16 kilometara dugačko hodočašće iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu. Unatoč izuzetno vrućim temperaturama, vesela i raspjevana povorka krenula je kroz Sesvete prema Dubravi gdje se nakratko zaustavila, te nešto prije 19 sati stigla na Trg bana Jelačića.

Kako se može vidjeti na snimkama i fotografijama koje je snimio Darko Pavičić za vecernji.hr. Trg je bio ispunjen mladim hodočasnicima koji su plesali i pjevali ispred pozornice i razglasa koji je puštao duhovne pjesme.

Procesija se nastavlja prema bazilici Svetog Ante Padovanskog na Svetom duhu, gdje je i kraj hodočašća. Riječ je, inače, o tradicionalnoj manifestaciji koja okuplja mlade hodočasnike iz cijele Hrvatske i šire, a organizira ga Centar za promociju duhovnih zvanja OFMConv koji predvodi fra Stjepan Brčina uz suradnju Župe i bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh”.

Geslo ovogodišnjeg hoda je “Tko daje srce, daje sve”.