Vraća se Krunica Hrvata svega svijeta: Ovo je razlog zašto smo opet tu!

Nakon dulje pauze nastavljamo s našim duhovnim susretanjima pod zastavom Marije i u molitvi s njom, u Zdravomarijama koje ćemo opet istodobno upućivati iz svih zemalja i sa svih kontinenata gdje žive i vjeruju Hrvati.

Organiziranje subotnjih istodobnih krunica Hrvata svega svijeta nije lagan posao. Uspostaviti prve komunikacije, pripremiti sadržaje za reportaže župa, motivirati vjernike, izvježbati susret, napraviti probe i ustrajavati. To biva razlogom naših duljih tišina.

No, i nakon posljednjeg posjeta Australiji, kao i svaki put kad obilazim zajednice dijaspore, susrećem se redovito s brojnim svjedočenjima koliko vam je naša istodobna krunica Hrvata značila u ona nezgodna vremena, koliko je na neke od vas trajno utjecala, ali i kako vam nedostaje. I to je razlog zašto smo opet tu, čemu se vrlo radujem.

Za novu sezonu snažnije smo se uvezali s Uredom za inozemnu pastvu, nastavljamo suradnju s portalom Dijaspora.hr, dogovorili smo suradnju i s portalom hkm.hr, ali i s njihovim novinarima koji će također, prema našemu internom rasporedu, voditi subotnje krunice.

Promijenili smo i shemu, u novoj sezoni uskladit ćemo liturgijska vremena s pojedinim kontinentima, a u prvi takav ciklus krećemo s najudaljenijim kontinentom. Tako započinjemo Korizmu s Australijom.
Novo je i to što ćemo u tim ciklusima predstavljati samo župe tog kontinenta, tako da ćemo svake subote moliti s novom zajednicom.

Sljedeća novina je ta što ćemo krunicu emitirati triput u 21 sat – prema tri lokalna vremena: sydneyskom, zagrebačkom i čikaškom – kako bi je svatko mogao gledati i moliti u neko prikladno vrijeme subotom navečer u svim dijelovima svijeta.

Sretno vam s ovom krunicom sutra koju molimo iz Canberre, svatko u svoje vrijeme.

Pater Ike Mandurić

Izvor: dijaspora.hr

Označeno u