Vrhovni sud poništio sramotnu presudu u korist Tomaševića: Slučaj zastava Hoda za život mora na novo suđenje vigilare info

Vrhovni sud poništio sramotnu presudu u korist Tomaševića: Slučaj zastava Hoda za život mora na novo suđenje

Udruga Vigilare zaprimila je 10. travnja 2024. Rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske u vezi tužbe koju je podnijela (zajedno s U ime obitelji) protiv Grada Zagreba zbog zabrane postavljanja zastava Hoda za život na gradske jarbole uoči Hoda za život koji se održao 14. svibnja 2022. godine. Vrhovni sud sada je ukinuo krajnje problematičnu presudu sutkinje Županijskog suda u Zagrebu Sanje Joke Umićević te je predmet vraćen na ponovno suđenje.

Podsjećamo, sutkinja Joka Umićević odbila je tužbeni zahtjev spomenutih udruga kojim se Grad tužilo zbog diskriminacije ne samo organizatora Hoda, već i svih građana koji ga podržavaju.

Tomašević i njegovi suradnici su uskratili suglasnosti za postavljanje zastava za što je nadležni gradski ured već bio izdao odobrenje, dok su u istom razdoblju i u istoj situaciji dali naknadnu suglasnost za postavljanje zastava udruzi Zagreb pride uoči održavanja sodomitske „Povorke ponosa”.

Sutkinja Joka Umićević prvotno je presudila da se ne radi o diskriminaciji unatoč velikom broju dokaza koji su ukazivali na suprotno, a takvu svoju odluku obrazložila je vrlo nejasno i nedorečeno, na što je Vigilare jasno ukazao u svojoj žalbi, a koje je žalbene razloge Vrhovni sud u konačnici prihvatio ukinuvši presudu.

Sada se predmet vraća na početak pa će ključno pitanje biti hoće li ista sutkinja postupiti sukladno uputi Vrhovnog suda i provesti postupak po zakonu ili će sudskim aktivizmom ustrajati u podršci ideologiji Tomislava Tomaševića te ponovno donijeti odluku da su zastave Hoda za život koji se zalaže za zaštitu života nerođene djece, manje vrijedne od zastava nekih ideologija, javlja vigilare info.

 

Označeno u